4 Mayıs 2009 Pazartesi

DOST






Körse gözlerimiz görmüyorsak.Belkide gördüklerimizi farklı yorumluyor , kandırıyorsak kendimizi. Karanlıksa yürüdüğümüz yol da önümüzü göremez , yaşadıklarımızı anlatamaz hissettiğimiz karmaşadan çıkamaz olmuşsak. Keskin virajlardan geçerken frenleri boşalmış bir araba gibi sağa sola çarparken ve çevremizde ki herkes bulunduğumuz bu durumda hasar tespiti yapmak için sıradayken o gözlerimiz oluyorsa.


Konuşamıyorsak..Diğer insanlar için gün ışırken sizin için gün de gece de hep siyahsa.Kendi sesimize bile yabancıyken ,unutmuşken konuşma dilini.İfadesiz ve anlamsız bakışlarla etrafı süzüp.İnsanlar deli olmamızdan şüphe eder ve eleştri denilen o zehirli okları sırtımıza saplarken .Dönüp onları çıkartmaya mecal bulamaz ,yokuşlarımız çıkışlarımız'dan çokken.O ısrarla sizin için yapılan ne varsa karşı duruyor diliniz oluyorsa.


Duymuyorsak.Kötülüğün sardığı dünyada kötüler içinde olan biten ne varsa kayıtızlaşmışken .O duymak istedklerinizi değil gerçekleri anlatıp .Acıtacağını bilsede canınızı ısrarla doğruları söyleyip belki de kaybetmeyi göze alacak kadar çok söz biriktirip ceplerinde.Yerini ve zamanını beklemeden koşarak gelip yanınıza önce kanatıp etinizi sonra da iyileştirmek için sürekli bir mucadeleye giriyorsa.Sizin yokluğunuzda konuşulan ne varsa yani atılıp tutuluyorsa arkanızdan .O yapılanlar karşısın da haklılığınızı savunuyor ve olmadığınız yerde kulaklarınız oluyorsa.


Yanlızsak.Herkes ama herkes sizi terk etmişken.Dünyda yapa yanlız kalabalıklar içinde tek. Umutsuzluğun insanın boynuna geçen bir kendir gibi her an daralan çemberinde.Siz dizleriniz karnınızda anne karnına gitmek istercesine içinize kapanmışken.Bazı anlar da ağlamanın akıntısında sürükleniyor ve o sizden daha önde yüzüyorsa.Yani siz ağlarken onun da gözünden yaş geliyorsa.Kimsesizken herşeyimiz olma gücüne sahip görüyorsa kendini.Gecenin beşinde de sabahın köründe de aradığınız da saatlerce sizi dinleyip hep aynı şeyleri anlatsanız da bıkmak nedir bilmeden çözülen dilinizin esiri oluyorsa.Size kızdığında da güldüğünde de bir bildiği olduğunu düşünüp onunla kendinize kızabiliyor ve gülebiliyorsanız birlikte .Yanındayken sadece ikiniz varken her türlü çılgınlığı yapıp çocukluğunuza geri döne biliyorsanız eğer.Kahkalarınız tüm dünyayı saracak kadar çoksa birlikteyken.Sadece onunla yanlızlığınız kalabalıklaşıyorsa.


Bu dünyada ki başınıza gelebilecek en iyi şeye sahipsiniz demektir.Çok iyi bir DOST'a






13 yorum:

beenmaya dedi ki...

dost bir ayna gibidir diyordu kundera. seni sana olduğu gibi yansıtır, iyisiyle, kötüsüyle olduğu gibi...

aysema dedi ki...

Karşında, kendinle konuşuyormuş gibi konuşabildiğin birinin olması, ne güzeldir. O kişi dostumuzdur. İyi ki varlar az da olsa sayıları...

Adsız dedi ki...

çok güzel ifade etmıssın.artık boyle dost bulamıyorum.

sadeceselin dedi ki...

yüreğine sağlık..

Ateş Böceği dedi ki...

Mayam:İnsan insanın aynasıdır.Dğru ayna farklı göstermez olduğu gibi gösterir tıpkı dostlar gibi yalansız dolansız..

Ateş Böceği dedi ki...

Aysema:Tabi ki onlarsız hayat çekilmez olur du HOŞGELDİN..

Ateş Böceği dedi ki...

Dolunay:Vardır ya sayıları az da olsa kıyıda köşede İyi bak etrafına :):)

Ateş Böceği dedi ki...

Galadriel Ar Feiniel :Teşekkür ederim HOŞGELDİN..

Seyyah dedi ki...

ne mutlu sana ki yaşanmışlıklarını düşünüp yazabildin bu yazını ve ne mutlu bana ki yaşanmışlıklarımı hatırlayarak evet evet diyerek okudum yazını .. iyi ki varlar ve hayatımızdalar:))

Ateş Böceği dedi ki...

Nily:Ne güzel değilmi böyle dostlara sahip olmak ne mutlu dost olabilene ne mutlu dostluğun tadını çıkara bilene bencede iyiki varlar iyiki hayatımızdalar
Sevgilerimle öperimmm :):)

Şengülce dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Şengülce dedi ki...

canım çok güzel bir yazı dostluğun kiymetini bilmek ne güzel eklediğin için yüreğine sağlık annem..

Stil Direktoru dedi ki...

Bu yazın dışında yan kolondaki yazıların için de gönlümden sevgiler yolluyorum sana eskigramafon.