12 Kasım 2011 Cumartesi

ÇOCUK



Biliyor musun Jospi.İnsan bazen gördüğü biri karşısında içtiği sigaradan tutta  aldığı nefese kadar  her şeyden utanıyor.Burada bir çocuk var mesela ,aslında hiç çocukmuş gibi davranmayan bir çocuk..Her sabah hemen hemen aynı saatlerde karşılaşıyoruz dolmuş durağında ..Tuhaf değil mi ? insan kiminle ne zaman karşılaşacağını hiç bilmezken ,ben her sabah onun orda olacağını bilerek bekliyorum durakta .Elinden düşürmediği sigarası ,uykuyla uyanıklık arasında ve nereye gideceğini bilmeyen insanların yüzünde ki gibi bir ifadeyle bakıp duruyor etrafına .Belliki çok kızıyor bir şeylere .Yaşından beklenmicek kadar durgun bir surat ifadesiyle. Sanki Dünyanın bütün kötülükleri  birleşip onun omuzuna konmuş o bunun farkında ama sanki değil ''miş '' gibi ve sadece yaşlı insanlara özgü ciddi bir gülümsemesi var yüzünde.Tırnaklarının arası kirli ve emek verilmiş bir hayatın izlerini taşıyor. Bugün sabah yine karşılatık.Böyle insanlarla karşılaşınca içimde ki uçurtmanın ipi kopuyor.Bir anda tesbih tanesi gibi dağılıyor aklımdan fikrimden geçenler. Daha önce hiç konuşmamış olmamızın verdiği bir tedirginlikle 'günaydın ' dedi. Ben sadece bakıp gülümsedim. Hani bazı akşamların sabahlarında hep uyumak istersin ya ..Yani bıraksalar Dünyanın son gününe kadar uyumaktan başka bir şey yapmak gelmez ya içinden..İşte tam da öyle bir günün ardından tek kelime etmek gelmedi içimden.Ve ben  ona cevap veremediğim için bugün bir kez daha nefret ettim kendimden.Bir çocuğa bu kadar yük niye yüklenir ki jospi.? İnsan cevap vermeye utanıyor ,insan hem de çok utanıyor jospi. 

11 yorum:

İ.x.İ.r dedi ki...

sen ve jospi'yi roman olsa bir çırpıda okurum,ki az kalmış!

sevgilerle ateş böcüüm:)

İbrahimballican.com dedi ki...

Süpersin, sen ve jospi yazılarının devamını sabırsızlıkla beklıyorum.

Must. dedi ki...

Gülümsemişsin işte. En kötü ihtimalle, bir "günaydın"a eşdeğer bence.

Yazgüneşi dedi ki...

çocukların omzuna çöktü mü dünya yükü bende utanıyorum insanlığımdan
ve yaşlı yapyaşlıların
ve kızım ağlar hep yaşlı sokak satıcılarına
onun her göz yaşı damlası
utanç katar utancıma

đerkenαя dedi ki...

Eminim günaydın demesen bile, gülümsemeni ve gözlerini yakalamıştır...

Ve insan bazen gerçekten çok utanıyor, bir şeylerden, birilerinden...

Ateş Böceği dedi ki...

İ.x.İ.r:Bazen çok konuşuyoruz Jospiyle tanısan sen de seversin bence :)

Ateş Böceği dedi ki...

İbrahim :9Aman efendim iltifat ediyorsunuz o sizin süperliğiniz :P

Ateş Böceği dedi ki...

Adsız : Teşekkür ederim .

Ateş Böceği dedi ki...

Must. :Her zaman daha kötüsü vardır.

Ateş Böceği dedi ki...

Yazgüneşi : Çocuklar , her zaman ve hep intikam alacaklar bizden büyüdüklerinde ..Güzel kızını benim içinde öp kocaman .

Ateş Böceği dedi ki...

đerkenαя :Görmekle bakmak arasında ki fark bu işte insan utanmaktan utanıyor zamanla .Kötü bu çok kötü.. Dünya çelikmez oluyor işte öyle zamanlarda .

Çok öperim seni ben :)