14 Ekim 2011 Cuma

AMA BAZEN ÖYLE OLUYOR İŞTE


Sezen Aksu Kaybedenler 2009 Zamanla.Net Zmuzik.Net Zamanlanet


Merhaba Jospi,bazı sabahların akşamında o lanet olası uyku girmiyor insanın gözüne..Hani gözünü çıkarsan koysan ortada ki sehpanın üzerine yinede elden bir şey gelmiyor.Gecenin bir yarısı insan gözünü çıkarsa zaten ne işe yara ki.Benim gözlerim Jospi gördüklerinden çok utandı zamanında ,ulan bir kez akıllanmaz  mı insan hayat karşısında görecek bilecek ne var sanki sen de yaşana herkes gibi  bok mu var gecenin dördün de uyanıp müzik dinliyorsun derdi annem sağ olsaydı belki.Ya da içme şu zıkkımı yeter demeye yeltenirdi. İnsan gecenin dördün de niye uyanır ki Jospi.

Bak bugün, günlerden Cuma  insanlar bugün toplu halde tanrının karşısına geçip tutamayacakları bir sürü sözverecek ve kamyon dolusu yemin edecekler. Ben mesela yemin etmeyi sevmem Jospi.İnsanın ettiği hiç bir yemin tek bir günahını bile temizlemeye yetmez çünkü.Çok yoksun bırakıldık zamanında derdim ben çıksam karşısına ..Hani yoksulluk çok dert değil de bunca yoksun bırakılmak hak mı ? şimdi.. İnsan gecenin dördün de niye uyanır ki Jospi ? Lanet olası Dünyada herkes mışıl mışıl sevdiğinin koynunda uyuyup ,uyanık olanlarda bir ton yemin ederken ben gözümü çıkarıp koysam şu ortada ki sehpanın üzerine üstüne alınan çıkmaz yani.Ama bazen öyle oluyor işte.Gözümü çıkarıp al bundan başka bir şeyim yok diyesim geliyor.Daha fazlasını da bekleme benden.

Gün ışımaya başladı  yavaş yavaş .Sabah kaldığımız yerden devam ederiz yaşıyormuş gibi yapmaya. En iyi yaptığımız şey nasılsa.Önce yüzümüze kocaman bir gülümseme iliştiririz yaşıyor sanırlar.Hani niye isyan ediyorsun diyorlar ya neyse .Zaten benim dışımda ki herkes yaşadığıma inanıyor. Hiçbir şeye şaşırmayan  beynim bir tek hala nasıl yaşadığına  şaşırıyor.İnsan gecenin dördünde niye uyanır  lan Jospi.? 

8 yorum:

Erkan Şen dedi ki...

Ateş,

Kendine geldiğinde haber ver!

Ateş Böceği dedi ki...

Ben kendimde olmasam bile sen yine de beni sev.

Elif Gizem dedi ki...

Jospi'ye serzenişler... bu seriyi seviyorum...
İnsan gecenin 4ünde neden uyanır ki diye benimde sorasım geliyor avaz avaz...

Ateş Böceği dedi ki...

Ben de seviyorum kendisyle konuşmayı iyi oluyor Elifim :)

Parpali dedi ki...

Niye bölünür uykular tam da en tatlı yerinde? İnan bilmiyorum ben de.

Ateş Böceği dedi ki...

Çünkü uyumak dünyanın en güzel şeyidir ve her güzel şey çabuk biter..

nil dedi ki...

"gecenin tam üçünde" der başka bir şarkı da, ne güzel der...

Ateş Böceği dedi ki...

Şarkılar da olmasa diyecek çok bişiy kalmıyor geriye aslında Nil'im :)