18 Ocak 2011 Salı

DÜŞE YAZI/1



Benim saçlarım sevgili ,ne ıtır kokar ne yasemin..Bir sabah kısacık kestirdiğimden beri ,eski kitaplar gibi ağır bir rutubet taşır uçlarında..Belki bir tel saçla ,bir ömrün hikayesi anlatıla bilir.Yada rüzgarla raksına şahitlik eder görenler ,uzun cümleler kurdurur insana.Oysa benim saçlarım rüzgarla savrulacak kadar  uzun olmadı hiç..Ama yinede ben rüzgarları  sevdim.Ben rüzgarları sevgilim hep çok sevdim..


Ne zaman oturup kaleme sarılsam..Seni yazacak kadar parlak olan cümlelerimin yokluğundan şikayetçidir yüreğim..Sayfalarca seni anlatacak tek kelime peşinde koştuğumdan..Benim ellerim sevgili hep kağıt kesiği.Kitaplarla arkadaşlık ettiğimden beri..Uzaktır insanlara kelimelerim.. Benim anlatacak çok şeyim olmadığından hayatım pek renkli sayılmaz..Siyah beyaz film tadında belki..Herkesin kendini bu kadar önemsediği ,bir hayatın içinde benim menzilim '' hiç '' olmak aslında..Bu yüzden  kimsenin bilmediği eski bir kütüphane gibidir yüzüm.. Kendimi ateşlere attığımdan beri için için yanar gözlerim.Benim gözlerim sevgili ,yeryüzüne çok büyük gelir belki.Çocukluktan 'erkek Fatma '' olarak emekli olduğumdan beri.Hiç uslu olmayı beceremedim . Dilimde hep tembel bir türkü ,ağzımın kenarında tütün ..Üstüme sinmiştir hayat.Bu yüzden ; ellerim yüzüm bazen sen kokar ..Hiç tanımamışken hem de seni..

7 yorum:

turmaran68 dedi ki...

güneş dağların ardında kaymış görünmüyordu, ışın demetleri, dağ tepeleri arasından rasgele farklı yönlere doğru demet demet savruluyordu.
birkaç dakika sonra bu çanlı manzara alacakaranlık tarafından silindi .
bu doğa olayını seyreden ali yaşını bilmiyordu ama aslında 3 -5 yaşlarını yaşıyordu .
karanlık; evlerinin güneydoğusundaki orman zeminini karartmış, kapkara yapmıştı.
ama o karanlığın içinde ince, mini mini flaşlar çakmaya başlamış, üstelik dans yapıyorlardı..yöresinde başka bir adla bilinen bu böceklere ateş böceği de söylendiğini sonra öğrendi

beenmaya dedi ki...

senin yüreğinin nasıl büyük ve sevgi dolu olduğundan bahsettin mi peki sevgiline etmesiyse ben söyleyeyim...

sufi dedi ki...

"Ellerim yüzüm sen kokar" derken söyleyemediğin sözlerin tekmilini birden söyledin zaten.Sevgilerimle.

Budeliçocuk dedi ki...

Ateş Böceği;
Çok güzel,

''Kendimi ateşlere attığımdan beri için için yanar gözlerim.Benim gözlerim sevgili ,yeryüzüne çok büyük gelir belki''
Güzel cümleler..

Güzel yazıyorsun tebrikler..

Profösör dedi ki...

Evet buranın müdavimi olduk artık. Kaleminiz çok güzel. Nazar değmesin. Benim kalemimi gördünüz mu bugünkü sayfamda? Merak ederseniz beklerim sizi sayfamda..

ayşegül dedi ki...

aşık olasım,aşk mektubu yazasım geldi çok fena:) kelimeler ele veriyor güzel yüreğini Böcük'üm. öperim..

piktobet dedi ki...

nasıl bir güzelliksin sen öyle! bir tel saçla, bir ömür hikayesi..