10 Haziran 2010 Perşembe

HAYAT ESKİ BİR FOTOĞRAF..!!!


Hayat ,bizim için bildik sıradan kendi içinde sürekli tekrarlanan ve hatta tüm ihtişamına karşın sıkıcı bir kısır döngüye dönüşür zamanla....Yani ''(*) Duvara asılmış eski bir fotoğraf olur hayat ' arada bir bakılan üzerine düşünülen ancak varlıkla yokluk arasına sıkışıp kalmış eski bir fotoğraftır sadece ...!!

Zamanda yolculuk ederken geçip gittiğimiz an'lar içerisinde bize en değersiz gelen an yaşadığımız an'dır genellikle ..''Kıymetini bilmediğimiz hor kullandığımız çoğu zaman farkına bile varmadığımız ..!!Herkes bir şekilde şu an'ın kıymetli olduğundan bahseder ancak kimse farkına bile varmaz geçip gittiğinin çünkü ; geçmişimize çok bağlıyızdır çünkü;gelecek kaygısıyla hep telaşlıyızdır..!! Hayatın bizim değerimizi bilmediğinden hep yakınırken aslında hayatın değerini bilmeyenin biz olduğumuz kabul etmek istemeyiz..Hep suçlarız başka hayatları çoğu zamanda hayatın kendisini...Öyle de olsa böyle de olsa hayat işte sürüp gidiyor kendi eksenin de ve her şeye rağmen ucundan yakalandı mı bir şekilde yaşanıyor..!! Dedim ya hayat duvara asılmış eski bir fotoğraftır diye işte bu yüzden sadece gülümseyin çünkü ; hayat sizi hep o son halinizle hatırlar ..!!



*Defterime karalanmış altı çizilmiş bir cümle sahibini bulamadım..


6 yorum:

Sazan dedi ki...

Yüreğine sağlık, gülümsedim sayende, hayat beni böyle hatırlasın e mi?

Efsa dedi ki...

Bir gün birisine neden mutlu olamıyorsun diye sorduğumda, bana mutluluğun gelecekte olduğu sandığım yanılgısından demişti. Hala da mutlu olabileceğini sanmıyorum.

Ertelenmiş yaşamı sevmiyorum. her şey ben istediğim zaman gerçekleşsin istiyorum. belki de bu nedenle keşkelerim yok. olsaydı nasıl olurdu dediğim şeylerde de hayır aramayı öğrendim sanıyorum. anılarım beni ben yapan yeğane şeyler.
böyle mutluyum. genelde bunu evlenme- boşanma durumları için soruyorlar bana. Ne evlendiğim için pişmanım ne boşandığım için. Çok şükür

öykü dedi ki...

Hayatın benı nasıl hatırladıgı degıl de

Ben hayatı ıyı hatırlamak ıstıyorum:)

Cüzzamlı Melek dedi ki...

her şeye rağmen ucundan yakalandı mı bir şekilde yaşanıyor..!!

o kadar doğru ki bu söz... tut şunun ucunu götürelim abi, hesabı. sen ben götürmesek, götüren çıkar nasılsa. kendi işimizi kendimiz görmüş oluruz hiç olmazsa.

ya da...

ben gene yazıyı anlamadım ve alakasız bi yorum yaptım. hayır, gerizekalı da diilim ama niye böyle oluyo??? edebi şeyler okuim biraz bari. belki zihnim açılır.

bi de...

yaban gülüm, efsa'mın pilogunda "ay çok güldüm" demişsin. Allah hiç ağlatmasın zaten...

beenmaya dedi ki...

evet eski bir fotoğraf olur ama onu yenilemek, yeni hallerini çekmek de bizlerin elinde değil mi ateşim böceğim...

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Aslında en değerli olanı yaşadığmız andır değil mi?
Sevgilerimle...