2 Şubat 2010 Salı

ÇOCUKLUK İŞTE ..!!


Bu hikaye nerden aklıma düştü bilmiyorum …Oysa amacım sadece kahve eşliğinde bir sigara içmekti… .

Hikayenin geçtiği günler de ben lise 2. sınıfa gidiyordum.O zamanlar yaşımın gerektirdiği ne varsa yapıyordum .Ve aşkın sadece hızla çarpan bir kalpten ibaret olduğunu sanıyordum .Oysa aşık olmak için iki kalp lazım insana , bunu şimdi üstünden tam 13 yıl geçtikten sonra daha iyi anlıyorum .Sınavlar , dersler,arkadaşlar,sohbetler derken .Her öğrenci gibi ben de arada sırada da olsa dersleri asıyordum .Küçük kaçamaklar yapıyordum. Kimseye zararı olmayan .Aslında hiçbir zaman yaramaz ve tembel bir öğrenci olmadım .Belki çok ders çalışmadım ancak yaramaz ve huysuz hiç olmadım .Yine böyle dersleri astığımız bir gün öğleden sonra sinemaya gittik arkadaşlarla .Sinema çıkışı herkes tutu evinin yolunu benim dışımda .Ben sırf onunla baş başa kala bilmek için yolumu değiştirirdim .Biz sinemadan çıktıktan sonra çok şiddetli bir yağmur yağmaya başladı .O benim ıslanacağımı düşünerek şemsiyesini bana vermek istedi .Kabul etmedim..Çocukluk işte o zamanlar yağmurda ıslanmanın aşk olduğunu sanıyordum..Oysa aşk yağmurda birlikte ıslanmakmış eğer şiddetli yağan bir yağmurun altında tek başına şemsiyesiz dolaşırsan aşık değil hasta olurmuşsun …Bunu şimdi üstünden tam 13 yıl geçtikten sonra anlıyorum..

Biraz durarak , biraz hızlanarak ama yan yana ben mutlulukla o ise nedenini çözemediğim bir heyecanla yürüyorduk…. Birden durdu .Ve konuşmak için yutkundu.Konuşmaya başladığında sesi her zamankinden daha gür çıkmıştı .Heycanı ağzından dökülen cümlelerin etkisiyle yankı yapıp savruldu semada sonrasında şimşek oldu düştü kalbime .

-Bir kıza aşık oldum ben .. Bunu ona nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum .Ya kabul etmezse diye korkuyorum .Kafam çok karışık hissediyorum ve hatta eminim o da beni seviyor ..Ama yine de korkuyorum ya hisselerim beni yanıltıyorsa…

Ne diyeceğimi bilemedim .İçimden dualar ederek yağmurla birlikte bende şükrettim işte dedim sonunda söyleyecek ..Bunu ona belli etmemeliyim .Gülümseyerek yürümeye devam ettim içimden konuşarak minnetimi sundum o gün orda olmamı sağlayan herkese...Çocukluk işte o zamanlar kalbimin hep doğruyu söylediğini düşünüyordum.Oysa kalbin yanında mantıkta gerekirmiş …Bunun şimdi üstünden tam 13 yıl geçtikten sonra daha iyi anlıyorum ..

Kalbimin hızına yetişemeyen ayaklarımda hızlandı birden ...Döküldü kelimeler dilimin ucundan ..

-Demez dedim .Neden hayır desin .Eminim sen böyle hissediyorsan oda seni seviyordur .Hem konuşmadan bilemezsin sevip sevmediğini ..Hemen konuşmalısın ..Çocukluk işte o zamanlar konuşan her sözün lehime sonuçlanacağını sanıyordum...Oysa ağızdan çıkan her kelime söyleyenin kölesiymiş ...Bunu şimdi üstünden tam 13 yıl geçtikten sonra daha iyi anlıyorum ...

-Şuan değil dedi. Zamanı var o gün bugün değil..

Yağmur hızlandı ,konu değişti.Yol bitti.O kendi yoluna ben kendi yoluma .Eve geldiğimde heycandan yerimde duramıyordum Sabah olsun diye zamanın sayıyorudum..

Zaman geçti.Sabah oldu .Gün ağardı. Üsütünden haftalar geçti .Kimse gelip konuşmadı ..Ne o gün ne de daha sonra beni sevdiğini söylemedi....Sadece bir gün koşar adım yaklaştı yanıma ve sonunda konuştum dedi ..Biliyormusun o da beni çok seviyormuş..

İşte o gün ölüm bu olsa gerek dedim ..Beynimden vurulmuşa döndüm...Aptallık işte o zamanlar aşktan ölünür sanıyordum ..Oysa aşktan ölenler sadece roman ve film kahramanlarıdır ..Bunu üstünden tam 13 yıl geçtikten sonra çok daha iyi anlıyorum ...

Bu hikaye nerden aklıma düştü bilmiyorum …Oysa amacım sadece kahve eşliğinde bir sigara içmekti… .Pencere kenarındayım yağmur yağıyor..Yüzüme kocaman bir hayat gülümsüyor..Sigaram bitti ..Kalktım topladım dağılan ne kadar anım varsa ...Üstünden çok zaman geçti.. Çok yağmur yağdı ama ben ıslanmadım .Kalbim her zaman ki gibi hızla çarpıyor ama mantığım gerekli gereksiz çarpmasına izin vermiyor.Hem yüzüme karşı hem de arkamdan konuşuluyor ama ben insanları artık ciddiye almıyorum.Aşktan ölmem belki , ama sevebilirim hem de çok sevebilirim biliyorum.....




20 yorum:

Belgin dedi ki...

Atesim, o gün bu gün bence:)) Asklar, sevgiler, gülümsemeler hayatindan hic eksik olmasin bitanem:))
Öpüyorum en kocamanindan:))

beenmaya dedi ki...

aşk için iki yürek değil önce "yürek" gerekli be ateşim. o yürek sende zaten var. diğer yarını bulduğunda da sakın ola zamanına bakma. yüreğin sana yol gösterir zaten...

parka dedi ki...

Sırılsıklam ıslanmak olsa gerek aşk.
Hem içe, hem dışına yağar yağmur.
Dilimin ucunda
Onurlu sözleri

Efsa dedi ki...

:) evet ya... benim de aklıma böyle bir şey geldi ama duygusal olsa da oldukça komik.
büyüdüğümde anladım serisi gibi devam ettirsen bunu. güzel olur bence.

Bir de, bir de aslında bazen 13 yaş çocukluğunda yaşamak gerekiyor bazen. :) korkmadan, atılgan.

ZePhYrE dedi ki...

şimdi yağmurlu ve ıslak teselliler biriktiriyorsun içinde, ve seni ıslatmayan her yağmura küfrediyorsun.... sonu hayal kırkıklığı olsada 13 yıl sonunda anladın ki; sevmeyi hakeden yüreğine sevgisini koyamamış hiç kimse !
sevgiyle kal güzel insan

sufi dedi ki...

Bu yazıyı yazmak nereden mi aklına geldi canım? Yağmurlar sana hatırlatmış olmasın o günlerini? 13 yıldır bekleyip büyüttüğün yüreğine dilerim yüreğin kadar büyüüüük bir sevgi düşer. Sevgilerimle.

ayci dedi ki...

peki o gün - gelecek mi?

buraneros dedi ki...

Sıcacıktı... Yüzümde tebessüm ellerimi ısıttım.
Teşekkürler:)

Erkan Şen dedi ki...

...

Kanatlara ihtiyacı yok her uçmak isteyenin
Gökdelenlerin çatıları var, çıkılması zor

Kanatlara ihtiyacı yok her uçmak isteyenin
Asma köprüler var, çılgın denizlerin üstünde

Kanatlara ihtiyacı yok her uçmak isteyenin
Ölüm var be gözüm, ölüm bile var

Kanatlara ihtiyacı yok her uçmak isteyenin
Aşk var be gözüm, sonunda aşk var

Ne yüksek gökdelenlere ne de asma köprülere ihtiyacı yok
Her ölmek isteyenin, aşk var be gözüm sonunda aşk var

29 Ocak 2010

Ateş Böceği dedi ki...

Belgin: Ablam hepimizin hayatından eksik olmasın bu saydıkların :))

Ateş Böceği dedi ki...

beenmaya : Ahh bu kafamın içindekiler bir izin vese zaten neler yapacamda iştee o izin vermiyor sürekli konuşuyor bazen karıştırıyorum bu ses kalpten mi geliyor yoksa mantıkmı hangisi..O yürek hepimizde var ama göre bilene be dostum ..

Ateş Böceği dedi ki...

Kara Kalem : Sırıl sıklam ıslanmak..Yarını bugünü düşünmeden sadece o anda o zamnda tekken bir olmak ..

not : Bu yorumuda silseydin kavaga edecektim seninle :)))

Ateş Böceği dedi ki...

Efsa : Bu aslında sonrqasında çok komik bir hal aldım ama o zaman çok üzülmüştüm...

Evet ya ola bilir aslında ..coming soonn :))bu böylemi yazılıyordu yaww

Ateş Böceği dedi ki...

ZePhYrE : Sen beni tanıyormusun yoksaa :)) Bilmem belkide hakketmemişimdir ..Kişiye göre değişiyor ama ben tıpkı senin söylediğin gibi düşünüyorum..

Ateş Böceği dedi ki...

sufi: Ya sen yokmusun böyle gelir bir cümle edersin o anda her yer tap taze bahar olur kuru dallar tomurcuklanır..

Amin ablamm amin inşallah ..

Ateş Böceği dedi ki...

ayci : Hangi gün gelmedi ki ..O gelmesin

Ateş Böceği dedi ki...

buraneros :asıl sizi buralarda görmek beni mutlu etti :)) Bunun için ben teşekkür ederim .Ayrıca aldığınız sıcaklık sizin samimiyetinizden kaynaklanıyor.

Ateş Böceği dedi ki...

Erkan :Aşk varya ölmeye gerek yok değil mi

Bir defasında bir arkadaşım demiştiki..Kaç defa öldüm ben hatırlamıyorum o kadar çok aşık olduğumu sandım ki ..Ama bunu şimdi anladım aslında insan bir kere ölürmüş sevdiğinin elinden ..Diğerleri sadece ufak yürek çırpınışları sanmaktan öteye geçmeyen ..

Ateş Böceği dedi ki...

tagskie :Canımsın :))

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Aşk için bence tek yürek yeter Ateş Böceği.
Çok güzel bir hikaye hayatın içinden gelen.
Sevgilerimle...