19 Temmuz 2011 Salı

GÜVENME/K

Hak etmediğini düşünüyor insan.Çünkü bunca şeyi hak edecek  bir şey yapmadığı hissine kapılıyor çoğu zaman. Böyle durumlarda deli olursun deli ve ağzından tek bi cümle çıkmaz . Değişsin istersin .Çok istersin hem de  masallara inanmanın en büyük sebebi de bu zaten ..Hiç bir masal kötü sonla bitmez çünkü.. Çünkü ;Kimi insan acıyla beslenir belki sen de onlardan birisin .. Oysa bunca şeye gayet serkeş bi ruh haliyle boş vermek kolay iş değildir ..Her insanın ağrı eşiği vardır ki zaten her ağrı kendi sabrını doğurur..Ve bir günde bunca acı  nasıl tükenir kimse bilmez hayret... Sonra zamanı önene sürerler. Unutmak mıdır bu yoksa biriktirmek mi .?Hiç ummadık bir an’da önüne temcit pilavı gibi çıkan tüm düşlerinin umutlarının, bir anlamı olmalı oysa ..

Zaman diyorlar efendim zaman .. Kime göre neye göre zaman .. İçi tükenen birinin zamanla ne işi olur ki? Kimse bilmez aslında bunca saçmalığın, anlamsızlığın ve hatta haksızlığın bilincinde olduğun bir yalnızlıktır yaşadığın. Ve yalnızlığı iliklerine kadar yaşayan biri kendinden başka kimseye güvene bilir mi bir daha ?


5 yorum:

nil dedi ki...

"Kimse bilmez aslında bunca saçmalığın, anlamsızlığın ve hatta haksızlığın bilincinde olduğun bir yalnızlıktır yaşadığın. Ve yalnızlığı iliklerine kadar yaşayan biri kendinden başka kimseye güvene bilir mi bir daha ?


bu satırları okumadan önce belki başka şeyler söylerdim ama şimdi biliyorum, güvenemez...

Adsız dedi ki...

kendine güvenmek, güvenebilmek de iyidir, elinde kendin varsındır ve heryapacağından haberdardır yüreğin.
unutmak bir talihtir, hatırlmak ve unutmamak bir lanet. kimbilir sabrı olmayanları, böyle tutuyordur evren. ve sabrı bir kalkan olan insanlara daha acımasızdır.

y./deepsound
( profilime giremeyince adsız olarak kaldım)

üstelik öperim kırılgan ruhunu.

sadeceselin dedi ki...

güvenmeyi seçmeni yürekten diliyorum.

beenmaya dedi ki...

zamana güvenme. ondan geçer gider her şey. sen bile. ama senden geçmedikten sonra ne anlamı var ki...

sen önce ve sadece kendine ve her şeye rağmen yüreğine güven. o kocaman, güzel yüreğine...

Elif Gizem dedi ki...

"içi tükenenin zamanla ne işi olur ki?"
evet. işte böyle geri dönüşümsüz hayat ve böyle insafsız.