23 Mayıs 2011 Pazartesi

BAHAR GELMİŞ NEYİME

Pazarları sevmiyorum ancak ,şöle güzel bir kahvaltıya hayır diyemem ..Kendime pazar kahvaltısı hazırlayayım dedim dün ..Baktım dolap tam takır ,markete kim gidecek nidaları eşliğinde evin içinde dolanırken  vazgeçip aman ne yapacan sevmediğin bir gün de kahvaltıyı ..Otur süte ekmek doğra ne bilim çaya ekmek doğra ye diyerek içimde ki canavarı susturmayı başardım .. O sustu ama öte taraftan temizlik yapmalısın diye alttan alta bana sufle veren diğer arkadaş susmadı nitekim kendimi bir anda cam silerken buldum ..Hayır yani insan neden cam siler ki ne gerek var diğmi ama ..Bunun ayy olmuş mu acaba bir de uzaktan bakalım ,ay acaba evde gazete var mıydı ( gazeteyle cam silmek daha kolaydır buda günün pratik önerisi ) ayyy ayla yeni bir bez almış bir siliyormuşsun tertemiz oluyormuşu var var oğlu var..Sanırsın ki eve ingiliz bilim adamları teftişe gelecekler kendimi nasıl kaptırdıysam artık ..Baktım camlar görünmüyor .. Birde havanın ne kadar güzel olduğunun farkına vardım iyimi..


Hazır camları silmişken ,birde çekmeceler düzenlyeyim dedim ki demez olaydım ..Gördüğüm manzara karşısında kendimi tutamayıp ağlamaya başladım ..O nasıl çekmece ya ,çekmecenin içinde ne arasan var ..Torna vidanın ve çivinin birde üstüne musluğun  elbise dolabında ne işi olduğunu hala kendime açıklayamıyorum ..Sanırsın ki ,muslukçu karısı Binnaz  , lazım olur diye bunları oraya saklamış ..

Akşama doğru yorgunluktan bitap düşen narin vücudum ve bebeksi tenim ..Aman boşver geç balkona yak bi sigara üstüne de aç bi bira diyen iç sesim beni nasıl mesut ve bahtiyar etti anlatamam .. Baharın gelişiyle kendini sokağa atan genç sevgililerin kafasına leblebi ataraktan kendi kendime mutlu oldum .Sonra bir anda karşı komşunun pencereleri açık sevişmelerine şahit oldum ki.. Bahardandır ,bahardandır diyip kuşlarla konuşayım kaynaşayım diye arkamı bir döndüm ki ne göreyim ..Kuşlarda öpüşüyor ..Vay anasını ya ..Bende açtım  Burhan Çaçanı bahar gelmiş neyimeee diye çınlattım  ortalığı  ...


Bu yazıdan çıkacak sonuç; Temizlik imandan gelir ..Sonra bir yağmur yağar bütün camlar kirlenir ..Siz siz olun  evde torna vida bulundurmayın ..Camlar açık sevişmeyin .. Kimsenin kafasına leblebi atmayın ..

Not: o nasıl ısrar etme ,o nasıl aman yorumlara açmazsan yazılarını kendimi camdan aşağı atarımlar ..bundan böle açıyorum yorumlara ..Yorum yapmayan olursa inşallah eli bulaşıktan çamaşırdan çıkmasın amin ..

5 yorum:

đerkenαя dedi ki...

:) Ben sana ba-yı-lı-yo-rum ki ^_^

Allah sana sevilecek bi adam bağışlasın!

losstime dedi ki...

bazen iç sesleri dinlememek lazım sanırım :)

beenmaya dedi ki...

ateşim böceğim özledim :))

novella / विश्व dedi ki...

valla abin de sorduydu neden kapalı diye, haber vereyim bari. yorum yazmazsa sen hesabını sorarsın bir ara :)
bu arada ben de bir pazar yazısı yazdım ve temizlik yaptım ama pek bir zıt kutuplar olmuş hallerimiz.

1i Yok mu dedi ki...

ben kendimi senin kadar kolay işe konsantre olamıyorum. Amaaaa evimde torna vida bulundurmuyorum, camlar açık sevişmiyorum, kimsenin kafasına leblebi atmıyorum... :)