3 Ocak 2011 Pazartesi

FAKİR İNSANLARLA YIL BAŞI KUTLAMASI



Sevgili okur ,( çok havalı bir giriş oldu hep bu günü beklemiştim ).Malumunuz vecihle ,yeni yıl geldi.Geldi de ne oldu deseniz ben de bilmiyorum.Zaten sevmem yeni yıl ,doğum günü yok anasının gözü ,yok babasının nikahı ,özel gün benim kocayı bulduğum gündür bitti gerisi hikaye..( Mangalı kapıp gel seni bekliyor olacağım anladın sen onu )

Bildiğiniz üzere ben çok zenginim ,hayır gönül zenginliği değil para gani ben de ondan bahsediyorum neyse konu benim paralarım değil.Her yıl böyle değişik bir ülkede yeni yıl kutlaması yapmaktan sıkılmıştım.Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine bir kaç fakir insanın arasına karışayım dedim.Karışmaz olsaydım ne zor şeymiş fakir insanla uğraşmak. İsimleri de bir değişik ,birisi kendisine sürekli SAZAN diyor diğeri ABSALOŞ fakir insanlar gerçekten çok tuhaf..Baktım olacak gibi değil ,dedim ki siz de bana kısaca Ateş diyin bu mevzu böylece  kapansız..

Ben bir heycan yaptım.Halkın arasına ilk kez karışacam. Bu Sazan hanım Perşembe gününden geldi ,uçağı rötar yaptı .Sonra almaya gittiğimiz de neden geç kaldınız diye çemkirdi..Değişik fakirler çabuk sinirleniyorlar.Neyse hadi gidelim bir yerde yemek yiyelim dedik ..Anam ne açmış yazık garip aylardır yemek yüzü görmemiş miğdesi bayram etti ..Bir mutlu oldu ki sormayın sevgili okur anlatamam..Hadi dedim benim şatoya gidelim .Uzun bir yolculuğun sonunda benim 7 katlı şatoya vardık ..Oturduk dedim ki  dedikodu yapalım ,havadan sudan, ordan, burdan anam ne çene varmış maşşallah  konuşurken gecenin bir yarısı tekrar acıktı..Yat uyu geçer diyip yatırdım ..Sabaha işe gitmem lazım yoğun bir insanım zengin olmak kolay değil ..Her şeyin bir bedeli var..Anam kadın deli çıktı ( SAZAN ) her 10 dk bir arıyor nerdesin diye,10 dk. sonra acıktım diye aramaya başladı ..En sonunda akşam oldu ve fakat kadın hep aç yazık ya üzüldüm aslında haline fakirlik zor tabi ..Gece bir ara beni yemesinden korktum..Akşam diğer fakir geldi (ABSALOŞ ). Saçlı sakallı döşü kıllı ama gayet karizmatik bir tip ,yakışıklı ve fakat fakir ..O daha garip hiç yemek yemiyor.Tabi alışkanlıklarından vazgeçemiyor,şimdi burda mideyi yemeğe alıştırırsa sonra ne olacak kendi evine dönünce  değil mi ama.. Neyse efendim dedim ki bunlara siz hiç dışarda eğlenmemişsinizdir ,hadi çıkalım benim de arkadaşlarım var beraber takılırız..Nasıl sevindiler bunlar anlatamam ,mekana gittik. Anam biri sürekli içiyor halay çekiyor ,diğeri elma tabağına dalıp elleriyle üçer beşer yiyor rezillik diz boyu ,az kalsın masayı yicekti zor kurtardık elinden..Hayır o değil sahnede ki sanatçı çok yakın bir arkadaşım ,ona mahçup oldum çizmelerini paristen getirtmiştik bu sazan tuturdu aynısından bende isterim diye..Kadın her gördüğünden istiyor..Bir ara baktım böyle mekanda ateş yakmışlar hadi dedim başına gidelim ısınırız azıcık..Pehh bu iki fakir nerdeyse kendilerini yakacaklardı..O derece yani.Sen bilmezsin sevgili okur benim burda çok elit bir çevrem var..Arkadaşlarım var biz kendi aramızda nasıl kibar inssanlarız anlatsam anlayamazsın görmen lazım..Rezil ettiler beni ..Neyse ki gece bitti eve döndük uyuduk..Yazık bunlar gelirken bana hediye almışlar bir de iyi niyetliler ..SAZAN  salı pazaraından bir şapkayla, çorap,mum almış (Kadın ucuzcu ) yazık ne yapsın yine de sağolsun..ABSALOŞ işportadan ,ya da tahminim annesinin eskilerinden bir kolye almış pırlantaya alışkın gözlerim kolyeyi görünce dumura uğradı ama olsun sağolsunlar.Ben de onlara uygun bir şeyler aldım..Paristen bir astkı getitirdim ki absaloşa sormayın takmaya kıyamadı..Sazana hayatının hediyesini verdim yazık kendini yalnız hissetmesin garip..

Efenim neyse ,ertesi gün SAZAN yine acıktı .Gittik yemek yedik ,iki porsiyon ismini bile bilmediğim bir yemek yedi.. Ben sadece çorba içtim ..Bu ABSALOŞ enteresan çocuk çıktı .Her gördüğü taksiciden telefon numarası alıyor .Garsonlarla ahbap oluyor .Başı sıkıştığında ben anlamam misafirim diyor..Ah fakirlik insanı zeki olmaya zorluyor demek  ..Neyse yemek yedik eve döndük ,ay tuturdular şiir okuyalım diye ..Hayır okurum da onların kulakları benim billur sesime alışkın değil ..(*) Bu gün Pazar  diye bir başlamışım ki pehh duvarlar sallandı..Çok güzeldi.. Akşam benim arkadaşlar geldi onlarda hayatlarında fakir insan görmemişler ,yakından bakmak istediler ortama ve fakat ben bir ara SAZANIN kalp krizi geçiriyor olmasından şüphe ettim o kadar gülünmez ki canım ayıp..ABSALOŞ sevgi pıtırcığı oldu zaten ,pehh uyusunda büyüsün nini ,atttık , tuttuk ama çok güldük ne çok kahkaha attık. Benim arkadaşlarım elit insanlar ,küfür bilmezler ,terbiyesiz söz bilmezler ahlaksızlık asla .. Fakirler öle şaşırdılar ki konuşmamıza bir ara .Biz şimdi gittiğimiz de normal hayatımıza nasıl döneceğiz dediler yazık ya ,kibarlık bilmiyorlar.. 


Son gün bir kahvaltı hazırlattım bunlara evde 8 tane yardımcım  var benim ..Bunlar nasıl yemek yediler nasıl ,güldüler nasıl eğlendiler anlatamam ..Bir ara Sazanın tabağı sıyırmasını gördüm,bal ilen kaymağa nasıl saldırıyordu görmeniz lazım,arkadaşlarım ürktüler nerden buldun bunları terbiyemiz bozulacak dediler o derece yanii. Anlatılacak çok şey var aslında ve fakat ben zengin bir insanım artık açlışmam lazım ..Sizleri seviyorum ,evime geldiniz neşe kattınız ..Her zaman her daim  bekliyorum gönlüm kapım hep açık (fakirler böyle konuşmaları seviyorlar )..

Son olarak ,Esra yaklaş öpicimm SAZAN ,- ABSALOŞ yaklaş öpicim  SAZAN  ,-  Şebnem yaklaş öpicim   SAZAN ,- Ateş ben bu kıza asılacam ABSALOŞ,- Ateş bana kahve yapsana  ABSALOŞ,-   Esra keleş bir iş yaptın ABSALOŞ ,- Esra cimbit gibi hatunsun SAZAN,- Şebnem senin sesine ne oldu Esra,- 15 dk için deymez SAZANIM tüm ev haklı - ABSALOŞ ben bir hava alyım Ateş,- Bayılacaz yeter artık herkes sussun..Çok güldük..







12 yorum:

novella / विश्व dedi ki...

güzel insanlar, öperim her birinizi...

beenmaya dedi ki...

aysonu yoğunluğuma geldi seni sazan konusunda önceden uyaramadım bu benim hataım özür dilerim :(( neyse artık bir dahaki sene benim gibi zenginlerle girersin yeni yıla :)))

Sazan dedi ki...

Sevgili Ateş Böceği,

Davet mektubunuz elime ulaştığında neler hissettiğimi şimdi dahi noksansız hatırlıyorum. Milyonlar içerisinden seçilen o şanslı bendim, bir de benim gibi fakir bir insan daha olacaktı ve tek başıma ezilmeyecek, sizin gibi insanlar ile aynı havayı soluyacak, koltuklarında oturacak, hesapsızca yemek yiyebilecektim.

O 3 gün içerisinde yaşadıklarımı bir ömür sindirebileceğimi zannetmesem de, çok büyük bir tecrübe oldu, siz ve sizin gibi zengin arkadaşlarınızdan çok şeyler öğrendim. Aç karnımı doyurdunuz, beni (bizi) aranıza aldınız. Her zaman sağlığınıza duacı olacağım.

O diğer fakir arkadaşı çok sevdim ben, evlenelim dedim, olmaz dedi, çok yiyormuşum :(

Şimdi bir internet kafedeyim, param ancak bu kadar yazmaya yetti, çıkmam lazım...

Sağ olunuz, Allah sizin gibi zenginleri başımızdan eksik etmesin...

Sazan (fakir ama en gururlusundan)

Budeliçocuk dedi ki...

Allah neşenizi artırsın...
ne diyebilirim ki..
Ama ironi müthiş...
Kalemine sağlık...

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
absalom dedi ki...

ateşşşşşşşş :)))
bu gariban iki insanı böle güsel ağırladığın için müteşekkirim çipil gözlüm...
saol varol.
her zaman kalbimde olacaksın.
ama her zaman.
her zaman.

sevgili sazanım...
kıymetlim...
kutsal kasem.
bi kere reddetmedim taam mı.
sadece şu ballı kaymaklı atomu fazla yemenden tırstım azıcık...
e o kadar da olur :))
nöt;
şeftaliiiiiii eheheheeee

sevgili maya...
intikamım korkunç olacvak demiştim hatırlar mısın bu fakir ama onurlu absalomu...
çatlaaaaa...
kimselere yar etmem o benim artık :))))

pek sevgili esroşum...
bana yine bale yap evini öğrendim en kısa zamanda seni yine kuğu gölü balesinde görmek umudu ile...
yirim valla deli kız ahahahaaa

sevgili şebnoş...
şekerim çok narinsin çok zarifsin.
kaç kurtul bu zengin arkadaşların yanından bi an önce...
en kötü sana çok sararlarsa hemen beni ara ben duruma müdehale ederim kelebekkkkkk :)))

bulutttttt.
ben erkekleri pek sevmem ama pek sevdim seni sekiztaşlı olman dışında...
e o kadar da olucek.
yengeçlerimi hazırla.
ilk fırsatta yengeç yemeğe geliciğiz...

mustafaya selam...
ama hasana özellikle selam :)))

tüm adanaya selam olsun...
artık adanalıyık.

maya çatla demiş miydim :))))

sewnch dedi ki...

süpermiş:)bende fakirim benide aranıza alın:P

Ateş Böceği dedi ki...

Öhöm herkese teşekkür etmelyim ..
Zenginlikte zor be arkdaşlar bilemezsiniz :)
seviyorum sizlerii

Pilli Petro dedi ki...

ahahah kesin cennetliksin bak fakirleri tıka basa doyurmuşun bi de eğlenmişler gece uyurken üstünüde örtmüşsündür sen kesin :)

ikide öptüysen tamamdır daha da sırtları yere gelmez :))

keyifli geçmiş belli ki, güzel:) öperim

Elif Gizem dedi ki...

Gezmeler tozmalar. Bize de kıskanmak düşer, yüzüm de düşer:(

Adsız dedi ki...

Gerçekten ateş böceğmisin ;)

Sazan dedi ki...

Ben bu yazının devamını bekliyorum, işte böyle serisini takdir ediyor, beğeniyor ama geyik şeyler bekliyorum. Hayatın kısa olduğunu tekrarla, haftasonu gel, bana bak diyorum. Çorba yap bana, yapar mısın demek istedim :)