9 Aralık 2010 Perşembe

TEŞEKKÜRLER DÜNYA

Kazım Koyuncu-Şevval Sam /Geleveraderesi




Hiç başımızdan eksik olmayan gökyüzüne... Günün karanlık saatlerine.... Ara sıra kopsa da fırtınalara.... Birgün boğulacağımız denizlere... Eski günlere... Neler olacağını bilmesek de geleceğe... Ve kötülüklerle dolu olsa da tarihe... Tarihin akışını düze çıkarmaya çalışan tüm güzel yüzlü çocuklara... Donkişotlara... ateş hırsızlarına... Ernesto Che Guevara'ya... Yollara... Yolculuklara... Sevgililere... Sevişmelere... Sadece düşleyebildiğimiz olamamazlıklara... Üşürken ısınmalara... Herşeyden sıcak annelere, babalara... Ve tadını tüm bunlardan alan şarkılara kendi sıcaklığımızı gönderiyoruz...


Kötü şeyler gördük... Kendi dilini, kendi kültürünü, kendisini kaybeden insanlar, topluluklar gördük... Yanan köyler, kentler, ormanlar, hayvanlar gördük... Yoksul insanlar, ağlayan anneler, babalar, her gün bile bile sokaklarda ölüme koşan tinerci çocuklar gördük...

Biz de öldük...

Ama herşeye rağmen yeryüzünde şarkılar söyledik...


TEŞEKKÜRLER DÜNYA!...."

KAZIM KOYUNCU....







Fotoğraf:1x.com

25 yorum:

Avram dedi ki...

Victor Jara , Şili'li bir müzisyen...Gitarı ile halk ezgilerini , Latin müziğini fırtına gibi estiriyordu , 60'ların sonlarında.1973'te Şili'de darbe oldu ve Pinochet , Santiago Stadına tüm muhalifleri topladı bir hafta içinde.Binlerce insan , bir stadda mahkum-du.Teker teker işkence odalarına götürülüyorlardı.Ve Jara da oradaydı ve gitarı da.İnsanlara şarkı söylüyordu Jara ; umutları için , dirençleri için stadın tm ortasında.Önce uyardılar susması için susmadı ; sonra gitarını almaya çalıştılar elinden izin vermedi...Sonra Onu da götürdüler susmadığı için.Döndüğünde elleri kesilmişti , gitar çalamasın diye.O öldürülene kadar gitarı olmadan da şarkılarını söylemeye devam etti.

Elif Gizem dedi ki...

Herşeye rağmen... Tüylerim diken diken okudum. Başkaldırışın arasına sığdırılmış tutkular, sevgiler varmış hep eskiden...

Ne güzel de sıcacık dile getirmişsin.

nil dedi ki...

şair ceketli çocuk

bize böyle türküler
böyle sözler
ve düşlere inanma gücü
bırakıp gitti...

karmete diye bir grup var ateş böceği dinledin mi hiç? sanki kazım'ı dinler gibi oluyorum her seferinde, hem hüzünlü hem mutlu.

novella / विश्व dedi ki...

teşekkürler dünya yüreklim... sana da teşekkürler...

Adsız dedi ki...

bam telime dokundun canım bu parçayla,kazımla....

beenmaya dedi ki...

işte biz her şeye rağmen yeryüzünde şarkılar söylemeyi ve dünyaya teşekkür etmeyi unuttuk uzun bir süredir. halimizde bundandır!

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

" Her şeye rağmen " yaşamak bu çok özel işte.
sevgilerimle güzel ateşi böceği:)

y. dedi ki...

bırakmasın hiç umud etmeyi ve sevmeyi yüreklerimiz, inadına çimenlerde yürüyenlerden olalım çıplak ayaklarımızla... çok güzeldi, herşeyiyle..

ayşegül dedi ki...

''dünyayı güzellik kurtaracak'' şarkıda söylendiği gibi ...

Profösör dedi ki...

bu yazına bu öykü ve fotoğrafla paylaşmak isterim. Sayfama buyurursanız, türk kahvesinin yanında damla sakızlı bir de lokum ikramı vardır..:))

Mehmet Akif Bebeğin ziyaretçisi yine geldi.
Fakat pencere camı kapalı olduğu için, camda nöbet bekledi. Bebek ile kedi arasındaki garip iletişim onların arasında derin bir arkadaşlığı simgeliyordu.
(Resmi tıklayarak gerçek boyutunda görebilirsiniz.)

http://mefkuremiz.blogspot.com/

Gerçek öyküyü okumak için bir önceki kayıttaki "Bir anne, bir bebek, bir de kedicik" adlı yazıyı da okumalısınız.

Budeliçocuk dedi ki...

Teşekkürler dünya...teşekkürler dünyalılar...
Daha masumken yüreği yananlar adına.hiçbir günaha el sürmeden işkenceden geçenler adına,yüreğine intihar saldırısı düzenlenenler adına...Birzamanlar ölümle kucak kucağa yatıp kalkanlar adına...Ve daha sevda şarkılarını hecelemeden,yanlızlık sözlerine mahkum olanlar adına...İnsanı ve insanlığı yüceltmek için ömrünün baharında karar topraga girenler adına....Teşekkürler...dünya ve dünyalılar...

Ateş Böceği dedi ki...

AVRAM USTA@Şarkılar her şeye inat her gün ,yeniden söylenmelidir değil mi onlarsız hayat çok anlamsız olurdu zaten .

Ateş Böceği dedi ki...

Elif Gizem@Hep eskiden değil aslında ,yine var bu kadar karmaşadan vakit bulup aradan çıkanları eleye bilirsek şarkı söyleyen adamlar kadınlar hep var her şeye rağmen var .

Ateş Böceği dedi ki...

nil@Dinlememiştim sen söyleyince göz attım ve dinledim ve beğendim en önemlisi bir sürü türkü bırakıp gitti ardında bu bile yeter ..

Ateş Böceği dedi ki...

novella / विश्व@ Ah asıl ben teşekkür ederim..

Ateş Böceği dedi ki...

Dolunay@Ne güzel işte bam telimizinde dokunulmaya ihtiyacı var :) iyi dinlemeler ..

Ateş Böceği dedi ki...

beenmaya@Değilmi aslında şükretmeyi unuttuk hep daha fazlasını istiyoruz ve hiç iyiyiye gitmiyor bir gün Dünya insanlıktan intikam alacak ..

Ateş Böceği dedi ki...

özlem@Her şeye rağmen hayatın kendisi güzel..

Ateş Böceği dedi ki...

y.@Güzdier tıpkı şükretmek gibidir çünkü..

Ateş Böceği dedi ki...

AyŞeGüL@Ah Zülfü Livaneli,Dünyayı güzellik kurtaracak ey dostum bundan eminim ben de..

Ateş Böceği dedi ki...

Profösör@Türk kahvesine ve lokuma hayır diyemem sanırım :)

hoşgeldiniz

Ateş Böceği dedi ki...

Budeliçocuk@Bu saydıkların için Dünaynın deil belki ama Dünyalıların kocaman bir özür borcu var ve bir gün gerçekten sadece şarkı söylemiş olduğumuz için bile Dünyaya teşekkür etmiş olacağız her şeye rağmen..

Hoşgeldiniz

Budeliçocuk dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Budeliçocuk dedi ki...

Hoşbulduk Ateş Böceği...
Dünyanın da suça teşvik eden cazibesini hesaba katmak gerekmez mi...?

Ateş Böceği dedi ki...

Budeliçocuk:Bunuda bu hala insanlar getirmedi mi sence ,Dünyanın hiç bir suçu bence