27 Aralık 2010 Pazartesi

SEVGİLİ ESKİ YIL




I Have Dream-Abba

Sevgili eski yıl ;


Şimdi sen giderken ağır aksak ve fazlasıyla yorgunsun biliyorum. Ne kötü değil mi ? Kimse arkandan iyi şeyler söylemiyor.Belki çoğu insan ah bitsin bir an önce diyor .Ne değişecekse bilmiyorum.Yeni bir yıl gelince sanki her şey en başından başlayacakmış gibi davranıyorlar .Peki senin hatırlattıkların ,yaşattıkların ..Kim silinmek ister ki bir insanın hayatından ..Oysa dün gibi gelişin.Yeni umutlar ,yeni başlangıçlar için gelmiştin senden öncekiler gibi..Bir yıla insan ne çok anlamlar yüklüyor.Sen bana çok şey öğrettin sevgili eski yıl.. Bunca kavganın bunca itişip,kalkışmanın ne kadar anlamsız olduğunu bir kez daha hatırlattın.Sadece bunun için bile teşekkür etmeliyim sana..

Bu sene bir sabah uyanıp saçlarımı kısacık kestirdim..Hafifledim. Yakışıp yakışmadığını da umursamadım.Hem kimin umrunda ki iki tel saç ,olsa ne olur olmasa ne ..Büyük kararlar almadım belki ama ne kadar gereksiz ayrıntı varsa çıkardım hayatımdan.Tek başıma bilet alıp konserlere ,sinemalara ,tiyatrolara gittim .Çok eğlendim .Yıllar sonra ,bir MFÖ konserin de bağıra çağıra şarkılara eşlik ettim ..Mutlu oldum.Düştüğüm de ,onca yaraya rağmen kalka bilmeme şaşırdım.Ne kadar güçlü olduğumu fark ettim.Daha az televizyon seyreder oldum,gazate okumayı bıraktım..İnsanlara gereğinden fazla anlamlar yüklediğimi fark edip kendime çeki düzen vermem gerektiğine karar verdim.Hiç gezmediğim kadar gezdim.Yeni insanlar tanıdım ,dost yüzler ,gülen suratlar ve onu hayatıma ekledim iyiki dedim iyiki tanıdım tanıştım...İlk defa gelecekten korktuğumu hissettim.Her yıl zihnimi kurcalayan ‘ne olacak benim halim ' sendromunu bu yıl daha çok yaşadım..Gece uykularımdan sıçrayarak uyandım.Koktum .Balkonun köşesine oturup boş boş etrafa çok baktım.İnsanlara olan güvenimi bir kez daha sorguladım.Başımı alıp gitmeyi hiç bir yıl bu kadar çok istememiştim.Çok ağladım.Aslında biliyor musun bu yıl şahane büyüdüm..

Şimdi düşünüyorum da .Bu yıldan en çok affetmeyi ,hoşgörüyü ve suskunluğu öğrendim .İnsan ölümün varlığını yakından hissedince bir çok şeyi gereksiz buluyor.Buna rağmen  , bir çok şeyi silip götürmeni isterdim.Kalp kırıklarımı ,kırdığım kalpleri. Güvenimi kökünden sarsanları .Alıp götürsen hiç fena olmaz aslında. Ben ne kadar istesem de götüremeyeceğini biliyorum.İnsan unutmuyor. Çünkü ; kısır bir döngü de yaşıyor ,hep kendini tekrar ederek .Belkide sırf bu sebepten zamanı bölerek ,hayatı kolaylaştırdığını düşünüyor.Oysa zamanı bölmek , hiç bir şeyi değştirmez resme tümden bakınca..

Canım eski yıl ;

Yorgun gibiyim .Ama değilim aslında .Bir güneşliyim bir yağmurlu.Sanki bir şeyimi kaybetmiş gibiyim olsun.Bu yıl çok kolay olmadı benim için sen de biliyorsun ..Ama yine de ben ,sen giderken arkandan hep iyi şeyler söyleyeceğim.Seni hiç unutmayacağımı bilmeni isterim.Yaşattıkların ,öğrettiklerin ve hatırlatacakların için sana hep minnettar olacağım teşekkür ederim..

Ve sevgili yeni yıl ;

Çok şey istemiyorum senden ,bilirsin işte eski yıldan öğrendiklerim oldukça fazla..Bu yıl senden sadece kendim için akıl ,fikir ve sağlık istiyorum.İlk defa seninle birlikte ,bir liste yapmama kararı aldım .Nasıl olsa yaptığım listeye tam anlamıyla uyamıyorum .Bu yıl da hayata gelişine vuralım belki çok daha iyi olur ..Dilerim eski yıldan öğrendiklerimi seninle yeniden tecrübe etmek zorunda kalmam.Tüm dostlarıma sevdikleriyle ,huzurla ,mutlulukla,umutla geçirdikleri bir yıl diliyorum.. Ve sen canım yeni yıl hoşgeldin ,iyiki geldin..











Not :Sazanın gelşini dört gözle bekleyen Ateş gülümsemesi var burda :)

Fotoğraf : Devinart

14 yorum:

Parpali dedi ki...

Giden yılın ardından pek fazla iyi şey söyeleyemeyenlerdenim ben de. Ama biliyor musun, çok şey öğretti bu yıl bana. Aynı hatalara tekrar düşmem diyemem. Çünkü en çok onu öğrendim. Ne kadar çok şey yaşadıysam, bakış açım da o kadar gelişti. Ay böyle yazdıkça, eski yılı bir kucaklayasım geldi. :)

sadeceselin dedi ki...

ateş böceğim umarım yeni yıl hepimize iy gelir. :) sevgiler

losstime dedi ki...

çok güzel dile getirmişsin..neler götürdü acaba bizden di mi...yada neler kattı..bunları etüt etmişsin iyi geldimi? acaba bende böyle bir düşünsem mi ...neler kattı bana, benden neler götürdü...

Ful yaprakları dedi ki...

saçlarını güle güle kullan, benim gibi bonus isen kısaltmak çok iyi geliyor :)
yenilenmeli umutlanmalı, kötü olan her şeyi unutmalı :)
umarım çok iyi bir yıl olur senin için benim için herkes için:)

beenmaya dedi ki...

ne güzel bir kendinle konuşmalardır bu böyle. içten,olduğu gibi, yani aynı senin gibi...

ve ne olursa olsun insan her şeye rağmen "yaşadım" diyebilmeli...

dileklerin dileğimdir canımın içi...

ayşegül dedi ki...

sağlık,refah,huzur dilerim böcüküm gelen yıldan hepimiz adına.öperim,sarılırım sımsıkı hem de :)

nil dedi ki...

içdökümü dedim okurken, ne güzel de yazıya dökülmüş... ve ne çok şey öğrenmiş, en güzeli de hoşgörü. ben de yapmalıyım bir döküm dedim, eteğimdeki taşları bir bir dökmeli, sonra onlarla yeniden kurmalıyım yolumu.

eline, yüreğine sağlık sevgili ateş böceği, ışığın bol olsun yeni yılda :)

Yazgüneşi dedi ki...

bir tane de bende var eski yıla ithaf bir post
yazdım da yayınlamadım daha
ekleyecek fotoğraflarım var diye
pek cıvık seninkiyle kıyaslayınca
2010 tuhaf oldu bana
hem çok seviyorum hem nefret ediyorum kendisinde
o da nasıl oluyorsa...

Ateş Böceği dedi ki...

Gelip yorum bırakan bütün arkadaşlarıma :) sıkıca sarılıyorum ve diliyorum ki bu yıl her birinize umut ettiklerinizi getirir mutlu bir yıl ve yaş geçirmeniz dileğimle ..

sevgimle /ATEŞ

Ebru dedi ki...

en iyisinden yıl diliyorum. Sonra 'lar eklensin ama önce 2011 çok güzel olsun dilerim.Sevgiler.

Elif Gizem dedi ki...

Neler oluyor orada, sazan mı geliyor. kıskanırım çok fena. ben kıskanç bir kadınım. Ayrıca kısa saçların sana çok yakışıyor. Bir de demişsin ya, zamanı bölmek hiçbir şeyi değiştirmez resme tümden bakınca diye. Durdum soluklandım o satırda... Ne kadar gerçek... Umut ettiklerinin bile ötesinde gelsin sana yeni yıl. Koştura koştura sevinçle sızsın kısacık saçlarının arasına...

Ateş Böceği dedi ki...

Nehir İda :Canım teşekkür ederim hepimiz için sağlıkla mutlulukla inşallah :)

Ateş Böceği dedi ki...

Elif Gizem :Senin kıskançlığını yirim ben ..
Senin yanınada geliriz ahh canım hepimiz için mutlu bir yıl olsun :) gerçi ebn yine çok umutlu değilim ama bakalım yaşayıp görecez

öperim seni kocaman şirine

Adsız dedi ki...

kutlu olsun 2011, ateş böceği...

yine de bir liste olsa mıydı? 10'u olmasın da hadi 5'i olsa mıydı? :) listeye tam uyanını inan hiç görmedim.

sevgiler...