15 Aralık 2010 Çarşamba

SANA KENDİMDEN BAHSEDEYİM




Sezen Aksu-Küçüğüm

Merhaba tanışalım,ben Burcu yaşımın,boyumum ,kilomun dilimin dinimin ve ırkımın çok önemi yok ben de seninkiyle ilgilenmiyorum. Benim için önemli olan kimin söylediğinden çok neyi , nasıl söylediğidir.Daha önce sana kendimden bahsetmemiştim biraz anlatayım. İlkokul 3. sınıfa kadar Sezen Aksu'nun annem olduğu şakasına inanamış bir çocuğum.Bazen fazlasıyla saf olabiliyorum. Ortaokula giderken erkeklerin kızların içini gösteren gözlüğü gerçekten icad ettiklerini düşünüyordum. Bu ülkede doğmuş olmaktan hep gurur duydum,başka bir ülkede yaşamayı düşünmedim.Mevsimlerden en çok kış geldiğin de mutlu oluyorum,yağmur yağdığındaysa iki kat artıyor mutluluğum.Kararsız bir yapım var , buna rağmen hayatımın yönünü değiştirecek bütün kararları tek gecede aldım ve uyguladım..



Dip diye bir şey olmadığını anladığımdan beri eskisi kadar düşmekten korkmuyorum .Sadece dua ediyorum beterinden korusun diye çünkü duanın gücüne ve Dünyanın adeletine olan inancım sonsuz.Gözümün içine bakmadan konuşan insanların ,yalan söyledikleri gibi bir inanca sahibim evet saçma görünebilir ama öyle .Çok sakarım ,kırdığım bardaklala küçük bir züccaciye dükkanı açabilrdim aslında..Bazı adamlara ukalalığı,bazı kadınlara şımarıklığı çok yakıştırıyorum.Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan insanlardan nefret ediyorum.Keskin sözler kurmamaya dikkat ediyorum.Müziksiz,tiyatrosuz,sinemasız ve dahi sanatın diğer dalları olmadan bu hayatın çekilmeyeceğini iyiki var olduklarını düşünüyorum.Kimi konularda fazla muhafazakar olabiliyorum.Siyasetten çok hoşlanmıyorum ,ilgilnemiyorum da .Politik davranmaktan hoşlanmıyorum, aklımdan geçenleri pat diye söyleyebilmeme rağmen çok sevdiğim insanlara hayır demesini beceremiyorum.İki yüzlü insanlardan nefet ediyorum bunu fark ettiğim an bulunduğum ortamdan hemen uzaklaşıyorum.Ön yargılarım var benim de ancak kimsenin giyinişi ve konuşmasından ötürü aşağılamıyorum bunu yapan insanlardan ölesiye nefret ediyorum..



Çok ağladığım da hasta oluyorum ve çok ağlıyorum.Doktorlardan,hastanelerden ,iğnelerden ilçalardan hoşlanmıyorum.Değişken bir ruh halim var .Çok ağlasam da ,bir o kadar gülüyorum.Bonibon , pamuk şeker ve uçurtma gördüğüm de hala heycanlanıyorum.Saygısızlık hariç her şeye tahammül edebiliyorum.İnsanlara hala güveniyorum..Olaylara karşı sabırsız ,insanlara karşı sabrımın sınırı yok.Çocukları çok seviyorum özellikle de erkek çocuklarıyla futbol oynamak en büyük zevklerimden biri.Parayla hiç işim olmadı .Çok parasız kaldım , hala da kalabilirim. Paranın her şeyi satın aldığını düşünen insanların ,bir yere kapatılıp sürekli birbirilerini alıp satmaları gerektiğini düşünüyorum..Yemek seçmiyorum ,seçen insanlardan çok haz etmiyorum sadece pırasa ve bakla yiyemiyorum.Aşık olduğum da yemeden içmeden kesiliyorum.Balkonlu evleri , çiçeklerden papatyaları ve hayvanlardan en çok köpekleri seviyorum.Odun sobasının başında uykuya dalmak ,yaşlı insanlarla sohbet etmek ve çocuklarla muziplik yapmak bu aralar en büyük eğlencem. Bir çok şeyi unutmuyorum çünkü ;unutamıyorum.Annemi çok özlüyorum.Sinirlendiğim de hiç konuşamıyorum ve kimseyi dinlemek istemiyorum.Küs kalmaya tahammül edemiyorum ,haklı ya da haksız insanların birbirleriyle yüksek sesle kavga etmelerine dayanamıyorum.



Bir gün Dünyayı gezmeyi planlıyorum.Eğer bunu yapamazsam deniz kenarında bir ev alıp ,bahçesinde yeşillik ve sebze yetiştirmek istiyorum.Renklerden en çok maviyi seviyorum .Denize aşığım.Kardan adam yapmak benim için büyük eğlence .Hayatıma iyi ya da kötü iz bırakan her insanı zaman zaman özlüyorum.Pişmanlıklarım ve keşkelerim var insan olmamdan kaynaklı sanırım .Pişmanlıkları ve keşkeleri olmayan insanlara şaşırıyorum.Hoşgörünün mucizevi bir kurtuluş yolu olduğuna inanıyorum.İnsanların eğer yüreklerini ortaya koyarlarsa , Dünyanın çok başka olacağını düşünüyorum.Kimsenin kötü olduğuna inanmıyorum.Çocukken ,sınıfın en uzun boylu çocuğundan dayak yiyene kadar ,kendimi Red kit sanıyordum.Pazar sabahları hala çizgi film seyrediyorum ama Pazarları sevmiyorum.Kimsenin hayatına özenmiyorum. Kaderci bir yapım var ,mucadele ediyorum olmadığında yeteri kadar üzülüp yoluma devam ediyorum.Sevgimi pek belli edemiyorum.Uzaktan ama çok derin seviyorum.Sevdiğim adamın karşısında hala utanıyorum.Birinin beni çok sevdiğini anladığım da mutluluktan ağlıyorum.Bazen duvar gibi kalıp hiç konuşmuyorum,bazen hiç susmuyorum.Bu Dünyada kimsenin ötekinden üstün olduğunu düşünmüyorum ve fakat erkek ve kadının eşit olduğuna inanmıyorum..Türk kahvesini ve yanında arkadaşlarımla ettiğim sohbeti hiç bir şeyle değiştirmiyorum .Rakı içmeyi balık yemeyi ve buna benzer bir çok şeyi seviyorum..İlhan İrem ,Zülfü Livaneli ve Sezen Aksu dinlediğim de hep ağlıyorum . Bir gün balerin olacağım umudunu taşıyorum..Bedenin öldüğüne ve fakat ruhun öldüğüne hiç inanmıyorum.Büyük konuşmayı pek sevmiyorum.İnsanoğlunun kınadığı şeyi yaşamadan öleceğine inanmıyorum.Bu aralar empati denilen mucizenin kefyini çıkartıyorum.



Dünyayı iyilik kurtaracak biliyorum ve ben bu Dünyaya geliş amacımı hala çözmeye uğraşıyorum.Yaşlanmaktan korkmuyorum.Son olarak seni seviyorum ve yalnız ölmek istemiyorum..





Fotoğraf:1x.com

30 yorum:

Pilli Petro dedi ki...

ne güzel bi yazı ol bu sevgili burcu :))

oz dedi ki...

Çok güzeldi...

Saygılarımla, günaydın...

Unknown dedi ki...

Çok güzel ama ağlamanı sevmedim...:(

losstime dedi ki...

çok güzel bir hayat tarifi :)

beenmaya dedi ki...

dünyayı iyilik kurtaracak biliyorum demişsin ya işte sen de o iyiliği oluşturan parçalardan birisin bunu sakın unutma!

seni seviyorum!

Profösör dedi ki...

Son cümleye karşılık. Ömür boyu birliktelik diliyorum tüm insanlara. Sevdikleriyle tabi.. dostlarıyla da..

beenmaya dedi ki...

absalom
gel bizzat bana bulaş reca ederim
bu güzel yazıyı o bet sesinle bozma lütfen!

bizzat beni ara, bizzat bana yaz, bizzat bana mesat at!

ama ne yaparsan yap ateşimle kendini sakın kıyaslama!

p.s: bu arada şimdi işten çıkıyorum ve cumaya kadar da izinliyim yani yokum. o yüzden buradan yazarsan cevap veremeyeceğim buradan yazıp da arkamdan konuşmuş olma emi!

Budeliçocuk dedi ki...

Teşekkürler...
Bir yürek manifestosu sanki...
Yüreğiniz sağolsun...
Ne mutlu kendisi olabilene
Ve kendisi kalabilene....
Saygımla...

nil dedi ki...

"Tanıştığımıza memnun oldum desem
Beni ruhunla arkadaş yapar mısın"(küçük nil büyük ırmak)

sevgiyle :)

Elif Gizem dedi ki...

Okurken cümlelerini sevdim, tanırken seni. Ama en çok da o son cümledeki içtenliğini...

ayşegül dedi ki...

kendime dair dillendiremediğim bir çok şey buldum yazında.çok samimi,çok naif..seviyorum seni böcüküm.bilmeden,görmeden hem de.

gribulut dedi ki...

vayy vayyy hatta vayy :) tebrikler çok güzel bir yazı.

m o m o dedi ki...

Şu blog yazılarını okuduğum anlarda öyle çok şey hissediyorum ki.. Bazen tarif bile edemeden devamını getiremiyorum yorumlarımın... Anlaşılması gerçekten güç, çünkü izlediğim blog sahipleri o kadar çok bana benziyorki ve ben o kadar çok kendim gibi görüyorum ki hepsini; normal hayatıma şaşakalıyorum. Nasılda diyorum burda ''seçmece bunlar'' diye bağırasım gelirken, herkes benden farksızken, nasıl diyorum normal hayatımda yok böyle insanlar... Ve bırakıyorum düşünmeyi, burda bile olsa yalnız değilim demeyi seviyorum... Sizlerden var, bizlerden var... Sevdiğim bütün blog sahipleriyle kanka olmak istiyorummmmmmmmmmm...Yaşasınnnnnnn....

y. dedi ki...

bir yazıyla bütün şarkıları dinlettin ya bana, öperim seni yüreğinden.

Ateş Böceği dedi ki...

Pilli Petro : Canımsın Teşekkür ederim

Ateş Böceği dedi ki...

adım adsız : Siz günaydın demişsiniz ben de iyi akşamlar diliyorum ve teşekkür ediyorum

Ateş Böceği dedi ki...

Hacivat: Ben çok sulu gözlüyüm ,bilemezsin

Ateş Böceği dedi ki...

losstime: Hayat tarfi mi bilmiyorum ama ,belki kendimi ifade etmemin bir şeklidir

Ateş Böceği dedi ki...

beenmaya: Teşekkür ederim
Hep birlikte belki o kadar faydam olmaz insanlığa ama çorba da bir dirhem ,katkım da varsa bu büyük mutluluk benim için

ben de seni seviyorum

Ateş Böceği dedi ki...

Profösör :Ah umarım ,dilerim inşallah her birimiz için geçerli olsun dileğin isteğin

Ateş Böceği dedi ki...

Budeliçocuk:Yürek manifestosu,belki anlayabilene tabi
teşekkür ederim

resimlerinizi görüyorum ve kıskanıyorum :))
tekrar hatırlatayım dedim

Ateş Böceği dedi ki...

nil :Biz zaten arkadaşız ruhlarımız ,bedenden ayrı arkadaşlık yapıyor yazılarımızdan seviyoruz ya bir birimizi ..
Küçük Deniz Büyük ırmak :)

Ateş Böceği dedi ki...

Elif Gizem :Niye daha önce sevmemişmiydiniz küçük hanım :) Hani fotoğraflarımı çekerken

bende seni seviyorum canımsın

Ateş Böceği dedi ki...

AyŞeGüL:Bazen görmek gerekmez ..Benzer yanlarımız ne çok ama sevmek için gerçekten birbirimizi görmemiz gerekmez

ben de seviyrum ki :)

Ateş Böceği dedi ki...

gribulut:teşekkür ederim :)

Ateş Böceği dedi ki...

m o m o: Kankayız zaten ,herkes benzer birbirine ama bazen bazı insanlar aynıymış gibi :)

öperim

Ateş Böceği dedi ki...

y. : Ah br bilsen ben ne ok şarkı barındırıyorum yüreğimde daha çok öpmek istersin

ben de öptüm :)

Budeliçocuk dedi ki...

''resimlerinizi görüyorum ve kıskanıyorum :))
tekrar hatırlatayım dedim ''
Ben teklifimi yaptım...
O zaman kıskanılacak karenin içinde olursunuz;bu kıskançlık illetinden de kurtulursunuz..
Hedefimiz;Kilimancaro'nun zirvesi..
Ortalama bir haftalık bir proğram.Tanzaya ve Massai Sara Milli parkını da göreceğiz inşaallah..
Eğer düşünüyorsanız şimdiden hazırlıklara başlayın derim...Eğer kilimancaro'da zirve yaparsanız yada Zirve tırmanışına katılırsanız..
Kıskanan değil belki de kıskanılan olursunuz...Var mısınız...?
Saygım ile...

sewnch dedi ki...

hergün ofise gittiğimde ilk işim ajaba burcu bugün bişi yazmış mı diye bakmak oluyor..
insan hiç tanımadığı birini neden bu kadar çok anlar ve yakın hisseder bilmiyorum..
ama her yazdığında kendimden bişiler buluyorum ben..sanki içimden taşanları sen cümlelere döküyorsun..ve bunlarda hep vurucu cümleler oluyor..
burnumun direği sızlıyor çoğu zaman..ama yaz hep yaz...ben burda nefes alıyorum zira..
bu postta ne güzel demişsin ya "Dip diye bir şey olmadığını anladığımdan beri eskisi kadar düşmekten korkmuyorum".....

Ateş Böceği dedi ki...

sewnch: Çok teşekkür ederim..Birbirimize benziyoruz aslın tek sebebi bu ..
Nefes alıyor oluşuna ,gelip okuyor oluşuna ve güzel sözlerine bin kere teşekkür..