5 Aralık 2010 Pazar

BU BİR PAZAR YAZISIDIR




Ne alıp veremediğim var hayatla kendimle ve hatta Pazarlarla henüz bilmiyorum. Sanki kafamın içinde konuşan iki kafa daha var ve biz takım halinde dolaşıyoruz yıllardır. Günün herhangi bir anında nasılda yakalanıyorsun kendine, kafalardan biri sürekli boyun ağrısından şikayetçi günlerdir geçmeyen ağrının artık kendisini zorladığından ve bu acıya dayanamadığından dert yakınıyor .Diğeri bunun aslında büyütülecek bir şey olmadığını bir iki ilaçla ve güzel geçirilen bir sabah kahvaltısıyla gayet kendini iyi hissedebileceğini ve hatta eskisinden çok daha mutlu olacağımı söylüyor.Sanki biri bir kolumdan diğeri bir kolumdan beni çekiştiriyorlar ve ben hep kararsız ,ben aslında hep arafta.Sabah uyandıktan ve bir şeyler atıştırdıktan sonra.Koltuğun kenarına oturup uzunca bir süre kapalı televizyona bakıyorum. Öyle bir his gelip yerleşiyor ki boğazıma tüm sesleri ,tüm çıtırtıları duyacak kadar kendimle başbaşa kalıyorum.Tam o esnada telefonum çalıyor . Arayan kişi gayet neşeyle ' e hadi dışarıya çıkıyoruz bugün Pazar 5 dakikaya hazır ol gelip seni de alacağız diyor ' Ben kibar bir dille boynumun ağrıdığını gelemiyeceğimi söylüyorum.Kafalardan ilk konuşan galip geliyor.


Bir koltuğun kenarına oturup kalkamayacak kadar kendimi yorgun hissedince ,içimde anlamlandıramadığım suskunluklar peydahlanıyor hele de günlerden Pazarsa. Çocukluğumdan beri Pazar günleriyle aram iyi değildir .Halbu ki insanlar pazar günlerini iple çekerler .Tek tatil günüdür bir şeyler yapmak , ailenle birlikte olmak , belki de hiç bir şey yapmadan aylaklık etmek için tek seçilmiş gündür.Oysa ben de hep bir geç kalınmışlık,ve hatta olduğumdan daha fazla yalnızlık hissi uyandırır.Nedenini yıllardır çözemediğim bir duygu gelip çöreklenir Pazarları evimin orta yerine .Hep yarım kalmak gibi ,hiç yetişememiş olmanın yarattığı burukluk gibi, kırık trenlerin öyle bir köşede tek başına kalması gibi ürkütücü bir his..


İnsan bazen seven de oluyor ,sevilen de.Hep aynı rolü vermiyor hayat .Sürekli yer değiştiriyorsun.Bildiğim tek şey var galiba hayat bazen sahibine bile büyük geliyor üstüne oturmayan her yanından potlarla dolu bir kostüm sanki .Bir yanından çekerken diğer yanı hep kısa .Bir yanını düzeltirken diğer yanı hep eğri. Hayat bazen , gerçekten benim Pazar günlerime benziyor ,hep bir şeylere geç kalmak gibi ,hiç yetişememek gibi,o kırılan trenin asla tamir edilemeyeceğini bilerek onu hiç atamamak gibi .Çünkü ; dışardan bakınca çok kalabalık görünse de Pazar aslında günlerin en yalnızıdır.


Bu bir pazar yazısıdır , ilk ve son kez yazıldı.Bir daha yazılmayacak dedim ya ben Pazarları sevmem aslında..









Devinart

12 yorum:

Parpali dedi ki...

Ben Cuma gününden beri aynı duyguyla dolanıyorum ortalıkta. Senin deyiminle, hep bir Pazar günü duygusu taşıyorum içimde. Geçer mi bilmem. Ama geçsin istiyorum. Senin içindeki de...

Pilli Petro dedi ki...

ben de sevmem pazarları. yatmak harici bişi yapasımda gelmez, yatmaktanda sıkılırım :) bu pazarda öle geldi geçti

novella / विश्व dedi ki...

yahu bir ben miyim şu pazarları seven :)
seviyorum, seviyoru mdiye mi bilmem hep güzel geçiriyorum.

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Valla seninle aynı fikirdeyim Ateş'cim.
Sevemedim nedense pazarları.

7.oda dedi ki...

bir çocuğun olunca pazar en yoğun günün haline geliyor :) son dakika ödevleri, alışverişleri, banyosu, bakımı, okula hazırlık falan derken en yorgun akşamın pazar oluyor..

Adsız dedi ki...

bende sevmem pazarı böcüğüm.hatta yaz tatılıne gırmeyıde sevmem.severım aslınnda ama bır yandan bır huzun hasret kaplar yanımı.senın boyle bır yazında vardı dımı....sevgılerımle.öptum.

Ateş Böceği dedi ki...

Parpali@Geçer bir zaman sonra kalmaz ve hatta geçtiğinde en çok sen şaşırırsın..

Ateş Böceği dedi ki...

Pilli Petro@Pazarlarımız hep öyle geçiyor boş ,sanki içi boşaltılmış bir gün ..

bende uyudum bolca :)

Ateş Böceği dedi ki...

novella / विश्व : Galiba öyle :) Ne mutlu sana sevebilecek bir Pazarın var..

Ateş Böceği dedi ki...

özlem@Yahu herkes mi dertliymiş :)

Ateş Böceği dedi ki...

7.oda@Evet çocuklar için eğlece büyükler için işkence yalnızlar için gidilesi Pazarlar :)

Ateş Böceği dedi ki...

Dolunay@Evet canım benim uzaktan izliyorum seni ve senin de kızınla birlikte büyümeni büyük bir hayranlıkla ..Gelip yorum yapmak istiyorum ama öylece kalıyorum her gelişimde zamanın hızla geçişine çok şaşırıyorum ..

İyiki geldin arkadaşım teşekkür ederim ,benden de sevgiler kızı öp kendine dikkat et
öperim