22 Kasım 2010 Pazartesi

AŞK DİLEMEK


Dilim de söyleyemediğim sözler var ..Ağzımın içinde geveleyip durduğum ,kendimle konuştuğumu düşünenler yanılıyorlar ..Bilseler seni karşıma alıp seninle gevezelik ettiğimi böyle düşünürler miydi ?Günün beklenmedik bir anında insanı nasıl yakalar bu serkeş ruh halleri.. Kimi zaman seni alıp yanıma parkta çocukların kumla oynamasını izliyorum belli ki bunların hiç birinden haberin yok,olmasın da zaten.Bir çocuk düşüp dizini acıttığında ,çocuğun dizinden sızan kan kadar hüzünlü ve yanlız bir şey benim seni sevmem..Bir köşe kapmaca oyunun da oyuna çağırılmayan o tek çocuğun ben olduğumu biliyor olma duygusu seni tanıdıktan sonra uzaktan izlemek.. Hayatına dahil olmak gibi bir derdim yok aslında ..Sen dizime uzansan ben sana bir masal anlatsam inansan,inansam,inansak..Öyle ya iyiler hala masallara inanıyorlar...


Birbirimizi sevsek mesela futbol takımı tutar gibi öyle karşılıksız ,öyle coşkulu ..Sen şaşırsan gözlerini kocaman açsan ben sokulsam yamacına.. Hırçınım ya bir senin yanın da uysallaşsam ..Ben seni hani şu eski pantolonumun cebinde hiç beklemediğim an da çıkan parayı sevindiğim gibi seviyorum desem , ve o cebimde ki son parayla bir kır kahvesinde demlikten içtiğim çay tadında ,mesela çok yorulduğum bir günün ardından derin bir nefes çekip ciğerlerime çok şükür demek gibi sevdiğimi söylesem anlarmısın beni.. Uzun neşeli günler geçirsek ,neşeli günlerimiz uzun olsa mesela sever miydin sen de benim seni sevdiğim gibi ?


Bazen kendimi tam da seninle birlikte sabah kahvaltısın da gazete haberlerinden bahsediyor gibi,ya da aynı serviste birlikte işe gider gibi,bir filmi aynı an da izler gibi ,döndüğüm de sırtımı aniden arkamdan sarılacakmış gibi yakınım da istiyorum..Sevgi öğretilebilir belki, ama anlatması çok güç..Hayatta tesadüflere inanmayan birsinin gerçekliğiyle ve tüm kalbimle söylüyorum ki..Benim sevmek için sana ihtiyacım yok..Benim seni sevmiş olmamın seninle ilgisi yok ,benim seni sevmiş olmamın sadece benimle ilgisi var..Şimdi tüm iyi niyetlerimin,iyi dileklerimin ve iyikilerimin ardından ismini bir çengelli iğneyle ekliyorum kendi düşlerime.Sakın üstüne alınmayasın ,karşılığını bulmaz belki ama ben biliyorum dilim de ki söyleyemediğim sözler bir gün dile geldiğin de , kalbimi avcuna bırakmış ve ona iyi bakmanı istemiş olacağım..


Sahi daha önce söylemişlermiydi gülünce gözlerin küçüçük kalıyor ve sana çok yakışıyor yani öyle içten gülmek işte..




Devinart

16 yorum:

oz dedi ki...

Sıcacık :) Keyifle okudum, teşekkür ederim, saygılarımla...

beenmaya dedi ki...

dilemek değil ki bu olmak, oldurmak değil mi...

uçurtma avcısı dedi ki...

güzelmiş:)

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Ne kadar samimi yazmışsın, güzel yüreğine sağlık..

ayşegül dedi ki...

Bazen büyük bir AŞKI başlatan, küçük bir gülümseme imiş.Ummak,çokça istemek de aşka dair değil midir zaten..

yumuşacık kelimelerin..çok sevdim :)

ELİF dedi ki...

Ben sevmek istediğim için seviyorum.

Canım hep sevelim ve sevilelim.Düşlediğin bir masal olsun yaşadıkların ve en gerçeğinden...

Sevgilerle...

Parpali dedi ki...

İnsanın içinde koşturup duran bu duyguyu seviyorum. O da olmasa hayat çok daha çekilmez olurdu herhalde.

Ateş Böceği dedi ki...

adım adsız :Ben teşekkür ederim ne demek hoş geldin

Ateş Böceği dedi ki...

beenmaya :Oldurmak bak belki oda olabilir :)
ama ben hiç olduramadım

Ateş Böceği dedi ki...

uçurtma avcısı :Teşekkür ederim hoş geldin

Ateş Böceği dedi ki...

özlem :Canımsın oluyor arada böyle işte

Ateş Böceği dedi ki...

AyŞeGüL KuŞ :Sadece bir gülümseme yüzünden şehir değiştiren insanlar tanıdım oluyor böyle şeyler ..Çünkü önemlidir bir gülümseme için sade bir söz ve bir çift göz için bir şehri bir ülkeyi terk etnek cesaret gerektirir..

Ateş Böceği dedi ki...

ELİF :Amin elifimm canım benim aminnn umarım herkez için hepimiz için

Ateş Böceği dedi ki...

Parpali: Ben de seviyorum böyle koşturmacalı duyguları aynen iyi ki var :)aşk yani

Efsa dedi ki...

gerçekten sıcacık. Bir nefeste okunmalı. sonra o nefesi ağır ağır vermeli.

Ateş Böceği dedi ki...

Efsa :Canımsın :)