19 Ekim 2010 Salı

30. YAŞIM





Sonbahar çocuğu olmak başkadır.Hep bir hüznü taşırsınız omuzlarınızda ..Artık yaz aşkları bitmiştir..Yazın verdiği rehavetten kurtulup kendinizi hayatın akışına bırakma zamanı gelmiştir..Ve artık yeni bir mevsim başlamıştır..İnce çarşafları bırakıp kalın battaniyelere sarınma zamanıdır..Hafta sonları yağmurlar yağar..Sinemalar kapılarını açar hızla bir mevsimden diğerine geçiş yapılır ..1 ay öncesine kadar ışıklı bir hava sararken ruhunuzu artık sabahları kasvetlki bir güne uyanıp sıcak yatağınızı terk etmek istemezsiniz..Olsun yinede ben sonbahar çocuğu olmaktan hiç şikayet etmedim.

Bir 20 Ekim akşamı annemim sancıları başlamış daha 6,5 aylık hamileymiş herkes bunun daha erken olduğunu düşünürken yine de ısrarlarıma dayanamayıp ,sabaha karışı doğurmuş. Gözlerimi erken açan ,Dünyaya gelirken çok sabırsız olan ve hatta öldü diye morga atılmaktan son anda kurtulan bir çocuğum ben.Yaşadığıma en çok annem sevinmiş..Gözlerin çipil çipil bakıyordu ah çok çektim senin elinden diye anlatırdı..Bu hikayeyi ilk duyduğum da hayata geliş nedenimi çözdüğümü sanmıştım sabretmek,umut etmek hepsi buydu..Oysa diğer taraftan kırgınlıklar kırıklar,aşklar ,dostlar,kavgalar yani hayatın diğer renkleri hepsi birlikteyken hayat güzel..Ben bu dünyaya mutlu olmak ,umut etmek ve yaşamak için geldiğimi düşüsem de acılarımın beni ben yaptığını erken yaşta fark edenlerdenim . En çok da doğarken göstermiş olduğum sabırsızlığın aksine olan biten her şeye sabretmek için burdayım ...


Bir doğum günümde bu ülkenin herhangi bir kentindeydim ..Üstümde incecik bir hırka tek başıma bir banka ağlayarak geçirdiğim o doğumgünümü hiç unutmayacağımı biliyorum.Bir başka doğum günüm de gelen ölüm haberini duyarak karşıladığım yeni yaşımı ,ilk sevgilnin mahçup ,utangaç yüzündeki gülümsemeyle verdiği toka hala durur işte o doğum günümü nasıl unuturm,Ve bir başkasında dostlarla kahklahalar atarak ne çok sevdiğim insan olduğunu ve varlıklarına çoğu kez teşekkür ettiğimi anımsayarak şükrettiğim doğum günümü..

Her yıl böyle oluyor.Başıma gelen her şeye fazla hazırlıksız yakalanıyorum.Hep büyümeye çabalardım oysa.Olduğumdan büyük görünmek için yüzüme sürdüğüm onca boyadan medet umarak ..Halbu ki büyümek sadece dışta görünenle olmuyormuş ..Bu yaş bana insanlara olan güveni mi sorgulattı bir kez daha en yakınındaki'nin ihaneti insanı dıştan değil aslında içten yıktığını..Kendime ördüğüm duvarların ta en dibinden sarsıldığına kendi gözlerimle şahit oldum.. İçim yandı .. Sonra yeniden su serpip yüreğime yoluma devam ettim bir kez daha yenilmedim diye bildim..Kızgınlığımı gidermenin tek yolunun unutmak olduğunu öğrendim mesela ..Yeni sokaklar,evler,müzikler,kitaplar,yağmurlar ,sıcaklar insanlar tanıdım ..Ama bu yıl ilk kez büyüyor olmak ve bunca şeyi görüyor olmak canımı sıktı..Yaşın önemi yok aslında ,bir yıla o kadar çok yaşanmışlık sığdırdım ki .Kendi kişisel tarihim de kocaman bir çentik attım bu yaşıma dair .. 29.Yaşımı geride bırakırken artık bir devride kapatıp yenisini açyorum ,kendimi keşif yolculuğumda artık 2'li rakamları bırakıp 3'lü rakamlarla yaşımı ifadece edeceğim bir dönem,yani artık keyfini sürdüğüm bir dönem.Kırgınlıklarımı ,kızgınlıklarımı,öfkelerimi ,keşkelerimi bir torbanın içine atıp ağzını sıkıca bağladım çünkü bu yaşım bana artık önemli olan tek şeyin kendim olduğunu öğretti.

Ve 30. yaşım.Bir şey değişecek bu yıl bililiyorum,küçük de olsa bir şey.Belki okuduğumu,belki de dinlediğimi daha iyi anlayacağım.Belki çok daha cesur olacağım kendime karşı.Her yıl yeniden yaptığım listeye bu yıl belki çok daha sadık kalacağım.Her yıl yaş günü pastamla birlikte , yeni yaşımda mumları üflerken kendimden çok başkaları için dilek dilerdim ..Bu yıl sadece kendim için,iyilik güzellik,ve mutluluk diliyorum... Ve şükrederek yaşıyorum..








FOTOĞRAF :1X.COM

17 yorum:

absalom dedi ki...

iyiki doğdun...
iyiki benim minnoşum oldun ateşşşşşş :)))

seni tanıdığım için çok bahtiyarım...
göslerin hala çipil çipil bakıyor.
ama çok güsel bakıyor be.

seni seviorum küçük hanım.
şahane bir yıl geçir.
mum.

Seyyah dedi ki...

Hoşgeldin 30lara:) Dilerim, yeni yaşında herşey gönlünce olsun.senin dünyaya acele edişin gibi, dünyanın güzellikleri de hızla sarmalasın seni..mutlu yıllar

Pilli Petro dedi ki...

ben dicemi maille dedim :) doğum günün kutlu olsun böcüüüm :)

ELİF dedi ki...

Oysa uzansak ,dokunabilirdik yanlızlığına..Söylenmemiş şarkılar söyleyebilir,imla
kuralları olmayan şiirler yazabilirdik.
Ama şiirlerin en güzellerini kalbimize yazdın zaten.29 yıllık ömrüne o kadar çok şeyler
sığdırarak,kelimelere dökerek...
Hayat bir yolculuk BURCUM,inişleride olacak çıkışlarıda sen hep yüreğindekilerle yolculuğuna
devam edeceksin..Çünkü yolculuklarda yürekdekiler çok önemlidir...
Seni sevgi dolu yüreğinden öpüyorum,iyi ki doğdun...

DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLDUN CANIM....

malikocas dedi ki...

Her şeyin gönlünce olmasını dilerim.

beenmaya dedi ki...

ateşim böceğim büyümek ve öğrenmek kaç yaşına girersen gir hiç bitmiyor ki...ama içindeki çocuğa söyle o hiç büyümesin. ve o kocaman yüreğindeki ışık hiçbir zaman sönmesin.

seni sevdiğimi söylemiş miydim? sen hele bir gel kocaman sarılarak tekrar söyleyeyim.

bu arada mesaj yerine ulaştı değil mi?

parka dedi ki...

Abisinin böcüğü
Gözlerinden öperim
İyiki doğdun kardeşim

Efsa dedi ki...

Canımm... Allah seni aynı şehirde, aynı binada çalıştığımız, aslında hergün birbirimizi gördüğümüz halde tanımadığımız o 3 yılın acısını, bir ömür bizi bir arada tutarak çıkartsın... çok mutlu senin için hayırlı olacak yıllar geçir bir tanem..

.........n........ dedi ki...

Şiiii ateş böcüğü. Nice yıllara AŞKLA SAĞLIKLA MUTLULUKLA.

siminya dedi ki...

allah en korktuğum 3 lü rakamlar :// moralini bozmayım dur hele..

efsa'nın yazıdan geliyorum bakayım bloguna kaç olmuş diye geldim valla billa :)) bu arada sırtını ört üşüyüp hasta olcan, öptüm annen

:şfşfşfş

Erkan Şen dedi ki...

İyi ki doğmuştur arkadaşım.

Hep umut ve mutluluk dolu vakitlere...

ayşegül dedi ki...

30'lu yaşlar güzeldir Ateşböcüküm.. 30'ları bitirmek üzere olan biri söylüyor bunları bilesin.Güzel yüreğindeki sevgi hiç bitmesin. sağlıkla,mutlulukla ..

Ece Ekincioğlu dedi ki...

Nice mutlu yıllara :)

Ateş Böceği dedi ki...

Bu bloğu ilk açtığımda kendi kendime çok sordum ,yazmak neyi değştiriyor ki her şey aynı yine diye bir zamn sonra bende büyük bir bağımlılık yarattı ve bir çok arkadaş edindim ve aslında benim gibi binlerce insan olduğunun ayrıma vardım tek sorun farklı zamnlarda farklı mekanlarda aynı şeyleri yaşadığımızdı ..

İyiki sizin gibi arkadaşlar ve dostlar edinmişim kendime bir kez daha şükrediyorum ki en azından yaza biliyorum okuya biliyorum ,yani iyi yada kötü yaşıyorum ..

Çok teşekkür ederim her birinize varlığınızla beni mutlu ettiniz iyi varsınız ..

sevgilerimle,

Efsa dedi ki...

:))) ce eee

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

30 yaş şahane bir yaştır canım.
İyi doğdun iyi ki yazdın ve yazılarında tanıdım seni.
Nİce güzel yıllara, sevgiyle, dostlukla...

buraneros dedi ki...

Geç kaldım biliyorum. Ama ne yapayımki tembelim bu aralar... Ama sana samimiyetle söyleyeyim ki, sanki bir gün bir yerde karşılassak yanaklarını en kolay sıkacağım insanlardan biri sensin... Bu sadece kelimler üzerinden oluşmuş bir hissiyat.. ve ben asla yanılmam... yani seni severim ben... Doğum günün kutlu olsun ve senin yaşamın hep şahane olsun... Sevgiyle