20 Eylül 2010 Pazartesi

MEKTUPLAR / İNSANLAR



İnsanların kayıtsızlığı,vurdum duymazlığı ve olağan üstü bencilliğiyle nasıl başa çıkılır bilmiyorum. Aslında çocukluğumdan bu yana insanları sevmem konusunda ısrarcı bir beyne ve kalbe sahibim.İnsan denen mahlukata bazı davranışları konduramıyor benim zavalı beynim.Çünkü ; kötüye çalışmıyor sadece olması gereken gibi yaşıyor .Nasıl olurda birine yardım etmek,düşen birinin kolundan tutup kaldırmak,sokakta gördüğün çocuğu sevmek,komşun hastalandığında onu ziyarete gitmek,ya da bir arkadaşının başı sıkıştığında yanında olmak garip karşılanır ve insanlar seni aptal yerine koyar.Benki haberleri izleyip gözlerimin ve kulaklarımın beni yanıltması için dua ediyorum her seferinde .Kendi kızına tecavüz eden adamın yüzünde ki pişkinliğe ,komşunun karısını öldürmeyi kendin de hak gören kadına ve bir köpeğe tecavüz etmeyi normal sayan o gence ısrala ve hala şaşırıyorum. Teyzem böyle zamanlarda uzun nutuklar atardı ve şöyle başlardı söz 'insan denen mahlukatın bencilliğinin sınırı yoktur. Elde ettiğinden hevesi geçince bir diğerini elde edinceye kadar yaptığı her şeyi mubah sayar..O yüzden insanlardan uzak dur , kimseye güvenme ve hatta kimseyi sevme 'Nasıl olur diyip itiraz atmeye kalktığımda .Gülerek 'zamanla anlarsın diyerek konuyu değiştirirdi.

Zaman,zaman umutsuzluğa kapılsam da nasıl unuturum başım sıkıştığında yüzümü bile görmeden bana yardım eden güzel kadını ,peki ya telefonla sürekli arayıp sadece sesimi duymak için caba harcayan arkadaşımı ,kendi kızına yaptığı bir tabak sıcak çorbanın diğer yarısını bana getiren komşumu,ya hasta oldum diye koşarak gelen güzel dostumu ,abla bir şeye ihtiyacın var mı diyen kan bağından daha fazla kardeşim olanı ..Dostum ,işte o zaman diyorum ki kendime .İnsanlar aptal olduğumu söyleyip arkamdan güle bilirler .Beni kullandıklarını zannedip kendi küçük Dünyalarıda mutluluk naraları atabilirler önemi yok . Önemli olan şu ben olması gerektiği gibi davranıyorum .İyi olmak meziyet değildir bu olması gerekendir.Çünkü insana sadece insan olma hali yakışır .İsminin önüne yükelenen sıfatlardan sadece kendisi meshuldür .Ne iylik kişiye göre değişir ne de kötülük .Dünyanın terazisi çok adildir. Ve herkes kendi doğasının gereğini yapar.







(*)RESİM

9 yorum:

Pilli Petro dedi ki...

benim doğam şu an herkesi tepelemeye uygun yapabilir miyim :))

beenmaya dedi ki...

ne mutlu sana ki hala sol tarafında olması gerekene; kocaman bir yüreğe sahipsin...

Efsa dedi ki...

canımsın, cansın.
hep hep umut kalıyorya içinde buna bayılıyorum ben.

Sazan dedi ki...

Sen beni özleme daha :(

Ateş Böceği dedi ki...

Pilli Petro : Yakışır sana ha ha birlikte dövsek daha iyi olacak :)

Ateş Böceği dedi ki...

beenmaya : Güzel yürekli arkadaşım :) Senden bana yansıyandır yürek dediğin hepsi bu :9

Ateş Böceği dedi ki...

Efsa : Sende öylesin ve bende ki yerin değerin nasıl desem ki işte öyle :)

Ateş Böceği dedi ki...

Sıradan Bir Sazan :Sen hani Eylülde gelecektin Adanaya hani çay içecektik birlikte ve ayrıca ben seni özlicek kadar uzak kalmıyorum hissettirmeden gelip görüp gidiyorum :)

Küçük Bir Kız Çocuğu dedi ki...

tek ben olmadığımı gördüğüme bukadar sevinmemiştim.uğradığım haksızlıklara rağmen inadına ve yinede güvendim ben,acaba ben kendi kendimimi enayi yerine koyuyorum diye düşünüyordum.ama bende insanlara sonsuz şans verecek bi yürek var.şimdi anladım ki,seninde dediğin gibi varsın onlar bizi öyle sansınlar.biz kendimizi biliyoruz. :)