31 Mayıs 2010 Pazartesi

YAZIK..!!!



Ne kadar doğru bir söylem olur bilmiyorum ancak ,her birimiz kendi iç dünyamızda koca boşluklarla yaşıyoruz..Bir sabah uykudan uyandığınızda büyük bir iç sıkıntısının esiri olup günlerce hayatı kendimize zehir ettiğimiz gibi ..Yine bir sabah nedensiz kahkahalara boğularak hayata sıkıca sarıldığımız anların sayısı azımsanamayacak derecede çoktur ..Ne büyük çelişki . Aslında bunun nedeni içimizde ki boşlukların yarattığı gelgitlerdir ..Her şey yolunda giderken hiç ağlama krizine tutulduğunuz olmadı mı..?? Yada tam tersi hiç birşey yolunda gitmezken gözünüzden yaş gelecek kadar kahkaha attığınız..? Benim çok oldu ..Buna karşın insanlar hep şaşırdı ruhumda ki bu gel gitlere ..Nasıl olupta bunu başara bildiğime ve hatta benim bir deli olduğuma inandılar çoğu kez ..Yeryüzünde yaşayan bir çok insan kendi acılarıyla yüzleşmedikleri için başka hayatların acılarını konuşarak ve hatta sorgulayarak yaşıyorlar..Çoğu zaman aslıda kendilerinin ne kadar çok acı çektiğinden ve bu anlatılşanların önemsiz olduğundan bahsediyorlar ..! Yani başkalarının acılarını küçümseyerek ,yani başka hayatların ne kadar önemsiz olduğunu düşünerek ve hatta başka insanlara bunun böyle olduğuna innadırmaya çabalayarak..Kendi hayatı yeteri kadar renkli olmayan insanlar başka hayatların ışıltısına kanıp beklerler ve herkesin kendileri gibi mutsuz insanlar olması için sürekli o hayatlarla ilgili yorum yaparak yaşarlar..Ne kadar acımasız varlıklarız.. Leşe üşüşen kargalar gibi bir birimizin mutsuzluklarından haz duyuyoruz ..!! Yani '' kendi bahçemizde dal olmadan başka hayatların bahçesinde ağaçlık taslıyoruz ..!! Yazık..


7 yorum:

7.oda dedi ki...

başkalarına saldırarak, başkalarını küçümseyerek kendini değerli hisseden insanlarla dolu hayat..

Dalgaları Aşmak dedi ki...

hep bir şeyler eksiktir...

Efsa dedi ki...

Canım benim, yazıyı okurken M.Mungan' dan aklıma şu satırlar geldi.

"O boşluk dolar elbet, yaralar kabuk bağlar, sızılar diner, acılar dibe çöker. Hayatta sevilecek şeyler yeniden fark edilir. Bir yerlerden bulunup yeni mutluluklar edinilir.
O boşluk doldu sanırsınız. Oysa o boşluğu dolduran eksilmenizdir..."

Ha sence de böyle mi dersen, bence değil. Sadece yaşanılan olumsuz bir durum, ardı arkasına vagon edası ile birbirini tetikliyor. Düzeliniyor, ama bence eksilmiyoruz.

sufi dedi ki...

Ateş böceğim; galiba olaysız bir günümüzün geçmemesinden dolayı flaş olayların tiryakisi mi olduk dedim bende kendi kendime.Aşktan sevdadan sanattan sevgi ve kardeşlikten mi uzaklaştırılıyoruz yoksa?
"Bir şarkısın sen ömür boyu sürecek" şarkısını söylemek geldi sana içimden.Neden bilmem? Sevgilerimle.Tontini

Cüzzamlı Melek dedi ki...

son cümle ne kadar güzeldi..

önce kendine yetmeyi bilmeli insan. kendi içine dönmeli. bu kadar zor ki aslında. kendine yoğunlaştığında, başka hiçbir şeye ihtiyacın yokmuş gibi geliyo.

beenmaya dedi ki...

hayatın önce insanın kendi içinde olduğuna inandım. kendi içindeki hayatın farkında olmayan, o hayatı yaşayamayan birinin de dışındaki hayata dair hiçbir fikrinin olmadığına...

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Tam da günümüz insanını anlatmışsın canım:)
Kalemine sağlık.