24 Mart 2010 Çarşamba

SİLÜET..!!



Gölgesiydin ömrümün aslın suretiydin ..

Silüettin önce perdelerin arkasında kahve rengi gözlerinin güncesinde .Tek hecelik sözcükler dizimin de kaybolmaya musait bir hayattan ibarettin sayteydin belkide.Pazarlık götürmeyen bir zamanın kurgusunda oyuncuydun sadece. Beklemekti asıl yoran beni.Kendi evreninde dönmeye alışmış bir yaşamdım . Ta ki gözlerin tenimi delip geçene ve yüreğimi yakıp kül edene kadar.Değiştik , dönütük kendi hayatlarımızda.... Ben de yarattığın etki öyle büyüktü ki geçmez sandığım yaraların yerini ,yarınların özlemi sardı... Ama aklın oyununa uymuş yüreğim anlamamsa uzun sürmedi..


Bir insanı sevmek acıtırmı yüreği.Acıtırmı seveni ,sevilenin gözleri...Uzaklardasın belki de bir bahar tazeliğini yaşıyorsun kendi ikliminde .Oysa kış kapıda.Ben kendi ellerimle kürüyorum kapımda ki karı .Süpürüyorum eskilerimi.Sandıkların içinde gizli kalmış bir ömrün özensiz ,öznesiz günlerini.Yinede özledim seni.. Oysa tenin teni yakmasıydı her buluşma.Bu kadar acırken insan acıta bilirmi başka ellerede kendi yüreğini.Daha çok acısın diye harcarmı ömrünü...


Baharı beklemekten usanmış bir dal yaprak gibiyim.Kendi gölgemden korkar oldum .Ama bir rüzgar eserse .Ah o rüzgar bir eserse yaprakta titrer gölgesiyle birlikte.Başka gönüllerin acı tadında demliyorsun yalnızlığını .Anlatmak anlamaktır ... Sen kendini anlattıkça ben kendimi anlıyorum .Sustukça sen bana değil kendine susuyorsun .Usandığında ,uslandırdığında yalnızlığın seni bir çöl ikindisinde susuzluktan uyuşmuş bir kuş gibi gelip çarpıyorsun bedenime .Bana her çarpışında ben sana kanıyorum aslında.Sen bana gelirken aklının iniltilerini bırakıyorsun ardında..Gitme vakti geldiğindeyse bir silüet olmaktan çıkıp.Gerçekliğinle bir hatıra olarak kalıyorsun zihnimde.Zamanı geldiğinde sandıklardan çıkartılıp hatırlanmak üzere..


Gölgesi olarak kalıyorsun ömrümün ..Hep aslın sureti olarak..


ilk yayın tarihi : 1 ekim 2009
Görsel : 1x.com

18 yorum:

buraneros dedi ki...

Hakkatten nerden girip de bir yorum yazsam diye bocalayıp durdum. Her bir cümlenin oya gibi işlenmiş haline bayıldım. Elimdeki kahvenin tadına vardım. Çok güzel (duygular)yazı... İfade edilişler şahane... Önceki yayımında yorum yazmış mıyım diye arandım ama... Dur biraz daha aranim:))

Evren dedi ki...

sen yazmıyor, yaşıyorsun, kelimelerinin bu kadar canlı oluşu bu yüzden, bu kadar yakışı okurken... ve savruluşu düşüncelerimin, çarpışı kendi yüreğime, hep bu yüzden...

Cüzzamlı Melek dedi ki...

Bana her çarpışında ben sana kanıyorum aslında.

Bismillah. kızım ne biçim laflar bunlar böle... töbe töbeeee. başımıza taş yaacak he..

:DDD

sufi dedi ki...

Bu yazını ilk okuyuşumda; "Silüet olmaktan çıkar o kişi bir gün inşaallah" demiştim sanıyorum. Şimdi ise; "Ömrünün gölgesiyse, o hep seninle beraber demek ki!" demek geldi içimden.Sevgiler ateş böceğim.

Unknown dedi ki...

Müzik dinlerken yazılmış gibi ve çok iddialı.

Hamiyet dedi ki...

Beklemek
ne kadar bekleyeceğini bilememek
ve binlerce soruya gebe olup
cevaplarını yitirmek
en büyük yorgunluk olsa gerek

Yüreğine sağlık Ateş Böceği

MAVİ TUTKU dedi ki...

Bir insanı sevmek acıtırmı yüreği.
evet acıtır..bir arkadaşım..bir aşk bu kadarmı ızdırap verir abi insana, der ve bana kızardı..bende, aşk emek ister çok seviyorum derdim. İnsan anlayamıyor, anlasa bile mantık çalışmıyorki. sonuç hüsran aslında..ama genede...

Erkan BAL dedi ki...

uzun zaman olmuş sizi okumayalı. hala aynı tad. üstelik kıdem ve demlenmiş yürek. kalemine sağlık... daha ne denir.

Pilli Petro dedi ki...

bek
ri
ya

takibe aldığınız adresimi
aşağıdaki gibi değiştirdim
url lerinizi ayarlayınız

http://ucuncubasamak.blogspot.com/

Ateş Böceği dedi ki...

buraneros : yaa bu sözlerin senden duymak beni ayrıca çok mutlu etti..kendimi o kadar iyi ifade edebiliyormuyum pek emin değilim ama ..en azından bu duyguyu vere biliyorsam okuyanlara bu beni çokk mutlu eder..

teşekkür ederim..

Ateş Böceği dedi ki...

Evren :yazmak ..yaşamaktan öte bir şey değil ..ve ben sadece yaşıyorum ..yazdıklarımsa yaşadıklarımın yansıması sadece..

Ateş Böceği dedi ki...

cüzzamlı melek :ha ha şimdiye kadar yağmadıysa rahat oll melemm daha yağmaz..

Ateş Böceği dedi ki...

sufi : o içini yirim ben senin ..her şeye güzel tarafından bakmayı nasılda beceryorsun sen yaaa ..

seviyorum seni :))

Ateş Böceği dedi ki...

Hacivat : evet dinleniyordur büyük ihtimal..

Ateş Böceği dedi ki...

Hamiyet : beklemek yorar insanı ..ama değerse beklenen kişiye ..hiç bir şeyle ölçülmez mutluluğu

ben teşekkür ederim..

Ateş Böceği dedi ki...

Onuncu Köyün Adamı :ama genede insan bir ümitle bekler malesef..

Ateş Böceği dedi ki...

Erkan BAL : Sizin gibi bir kelime cambazından bunu duymak çok güzel..

Sevgili müdürüm beni çok mutlu ettiniz gerçekten

teşekkür ederim..

Ateş Böceği dedi ki...

Pilli Petro :barnn ..pil mii taktırdın..